Steven De bruyn

The eternal perhaps

zaterdag 25 januari 2020

20:30

Steven De bruyn - The eternal perhaps

Programma heeft al plaatsgevonden.

Locatie info

  • Zittend publiek Type publiek
  • 19:30  Deuren open vanaf

Prijzen

  • € 12,00 Voorverkoopprijs
  • € 8,00  Voorverkoopprijs studenten *
  • 25/01/2020 16:00 Voorverkoop stopt op
  • € 14,00 Toegangsprijs
  • € 10,00  Toegangsprijs studenten *
Deel op facebook

Steven De bruyn solo - The eternal perhaps

Het moment is gekomen! Na een kwart eeuw veelkoppig en vaak uitbundig samenspel, gaat Steven De bruyn, gangmaker van El Fish en The Rhythm Junks, solo.

Wanneer Steven aan het eind van de eighties mondharmonica begon te spelen, droomde hij dat dit kleine tuig zijn paspoort tot de wereld zou worden. Sinds dat moment leeft hij voor die droom en maakte hij van het “noeneke” zowaar een sexy instrument. Het aftasten van de grenzen van de harmonica is voor Steven de normaalste zaak van de wereld. Toch is niets zo spannend en kwetsbaar als werkelijk alleen met zijn instrument muziek maken en performen.

Steven De bruyn solo staat voor een intieme setting waar de mondharmonica, die doorheen de jaren een verlengstuk van Steven’s diepste wezen werd, het grootste deel van het verhaal vertelt. Live wordt hij begeleid door Jasper Hautekiet, begenadigd muzikant en compagnon de route.

 

Over Steven De bruyn

Steven heeft met El Fish enkele ZAMU-awards in de wacht gesleept en werd in 2004 uitgeroepen tot beste muzikant. In 2011 werd hij in dezelfde categorie genomineerd voor een MIA.

Er is ook een heus alfabet aan samenwerkingen: van Zap Mama tot Raymond van het Groenewoud, van Eugene Chadbourne tot het Brussels Philharmonic.

Hohner bedankte hem door hem in 2014 het gezicht van hun nieuwe Hohner Rocket Progressive harmonica te maken.