10 mei 2018 20:30
Chris van der Ende - Chris van der Ende

Chris van der Ende

Chris van der Ende

Chris van der Ende werd geboren in Brazilië en meteen geadopteerd door een Nederlandse man en een Braziliaanse vrouw. Hij groeide op in het dorpje De Lier in het Westland van Nederland. Laat je niet in de war brengen door zijn huidskleur want hij heeft een oer-Hollandse mentaliteit. Zet je schrap voor de samba op klompen.

Bekijk programma details
9 mei 2018 20:30
We Re-Insist! - 50 jaar mei '68

We Re-Insist!

50 jaar mei '68

Naar aanleiding van 50 jaar mei ’68 brengen docenten Teun Verbruggen (B.O.A.T.) en Nicolas Thys (TaxiWars) samen met vijf bijzondere jazztalenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen een ode aan het activisme in de muziek.

Bekijk programma details
6 mei 2018 20:30
Les Négresses Vertes - 30 jaar 'Mlah'

Les Négresses Vertes

30 jaar 'Mlah'

Les Négresses Vertes gaan op tournee voor de 30ste verjaardag van het album 'MLAH' en De Singer ligt op hun route! Bereid je voor op een avond met een onwaarschijnlijke symbiose van mediterraanse en Latijnse klanken, balmuziek, jazz, punk en nog zoveel meer!

Bekijk programma details
4 mei 2018 20:10
Craig Taborn Quartet - Jazz met de Warande

Craig Taborn Quartet

jazz met de Warande

De Amerikaanse jazzpianist Craig Taborn is een waar fenomeen! Downbeat Magazine noemde hem dan ook ‘visionair van de huidige jazzgeneratie’. Ook dichter bij huis ontving hij lof. Zo omschreef Focus Knack hem als ‘één van de meest opwindende pianisten van het ogenblik’. Deze reputatie maakte hij trouwens volledig waar met onvergetelijke soloconcerten op Jazz Middelheim en in de Singer in Rijkevorsel. Wie er toen bij was zal het concert in de Warande voor geen geld willen misse...

Bekijk programma details
30 apr. 2018 20:30
Gers Pardoel - Try-out

Gers Pardoel

Try-out

Met vette hits als ‘Ik Neem Je Mee’, ‘Bagagedrager’ en ‘Louise’ vulde Gers Pardoel dit jaar vlotjes twee dagen na elkaar de Antwerpse Lotto Arena. Met het festivalseizoen in zicht neemt Gers zijn live-band mee voor een unieke try-out in De Singer. We springen dan ook met veel plezier achterop zijn bagagedrager!

Bekijk programma details
27 apr. 2018 20:30
Whyes + Aedell Wolff - Lokale Helden

Whyes + Aedell Wolff

Lokale Helden

De Singer trekt op vrijdag 27 april opnieuw resoluut de kaart van het lokaal talent. Twee voortreffelijke bands ontsproten uit de Kempische zandgrond zijn onze lokale helden van dienst: Aedell Wolff uit Lichtaart en Whyes uit diverse hoeken van de Noorderkempen.

Bekijk programma details
20 apr. 2018 20:30
Bram Weijters & Chad McCullough Duo / Tim Finoulst Trio - Double Bill

Bram Weijters & Chad McCullough Duo / Tim Finoulst Trio

Double Bill

Twee jazzacts op één avond: het duo van pianist Bram Weijters en de Amerikaanse trompettist Chad McCullough en het trio van gitarist Tim Finoulst!

Bekijk programma details
13 apr. 2018 20:30
Guidi / Espinoza / Sclavis / Lobo - Ida Lupino

Guidi / Espinoza / Sclavis / Lobo

Ida Lupino

Pianist Giovanni Guidi en trombonist Gianluca Petrella zijn sleutelfiguren van wat sommigen bejubelen als het ‘gouden tijdperk’ van de Italiaanse jazz.

Bekijk programma details
12 apr. 2018 20:30
Radio Guga - Try-out

Radio Guga

Try-out

Try-out nieuwe festivalset van de band rond begenadigd stemmenimitator Guga Baùl.

Bekijk programma details
11 apr. 2018 20:30
Belpop Bonzana - Try-out 'Merci Nederland'

Belpop Bonzana

Try-out 'Merci Nederland'

Muziekkenners Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing trekken de grens over en brengen een theatershow over de bijzonder bijdrage van Nederland aan de Belgische popgeschiedenis!

Bekijk programma details
31 mrt. 2018 20:30
Milo Meskens - Voorprogramma: Esther & Fatou

Milo Meskens

Voorprogramma: Esther & Fatou

Met twee nominaties voor de Mia's op zak, één voor 'Doorbraak van het jaar' en één voor 'Hit van het jaar' met single 'New Beginning', is Milo Meskens officieel de nieuwe ster aan het Vlaamse pop- & rock-firmament. Voorprogramma: Esther & Fatou

Bekijk programma details
29 mrt. 2018 20:30
Jens Dendoncker - Bang van Dendoncker

Jens Dendoncker

Bang van Dendoncker

Met maar liefst vier comedyprijzen op zak is het voor deze aimabele West-Vlaming tijd om de cultuurpodia in Vlaanderen te bestormen. De winnaar van Humo's Comedy Cup 2016 en presentator van het VTM-programma 'Hoe zal ik het zeggen' is helemaal klaar voor eerste zijn soloprogramma 'Bang van Dendoncker'.

Bekijk programma details
22 mrt. 2018 20:30
Bart Buls, Jan Hautekiet & Nils De Caster - CD-voorstelling Parallel Minds

Bart Buls, Jan Hautekiet & Nils De Caster

CD-voorstelling Parallel Minds

Zanger-gitarist Bart Buls stelt zijn solo-album 'Parallel Minds' voor in De Singer. Hij laat zich flankeren door Jan Hautekiet op vleugel en multi-instrumentalist Nils De Caster op viool, lapsteel en mandoline.

Bekijk programma details
19 mrt. 2018 20:30
Ray Anderson Pocket Brass Band - Hommage aan de New Orleans traditie

Ray Anderson Pocket Brass Band

Hommage aan de New Orleans traditie

De Amerikaanse trombonist Ray Anderson (Dr. John, Allen Toussaint, ...) brengt een uitbundige hommage aan de muziek uit de 'Crescent City'. Denk aan de muziek uit de tv-serie 'Treme'.

Bekijk programma details
17 mrt. 2018 19:30
Jesperein - Een organisatie van het Davidsfonds

Jesperein

een organisatie van het Davidsfonds

Een pittige revue naar het werk van Jasperina de Jong! Kom genieten van een geslaagde mix van muziek , woordkunst, cabaret en humor!

Bekijk programma details
16 mrt. 2018 20:30
Manolo Cabras Quartet - Melys in Diotta

Manolo Cabras Quartet

Melys in Diotta

De Italiaanse bassist Manolo Cabras speelde met bekende landgenoten waaronder Enrico Rava, Giovanni Guidi en Paolo Fresu. Daarnaast is hij al twee decennia lang een vaste waarde in de Belgische jazzscène. Zo speelt hij mee op cd’s van o.m. Ben Sluys, Erik Vermeulen en Free Desmyter.

Bekijk programma details
2 mrt. 2018 20:30
Jasper Erkens - Jasper Erkens

Jasper Erkens

Jasper Erkens

Na twee uitverkochte optredens in 2009 komt Jasper Erkens terug naar de Singer. De Diestenaar heeft in die negen jaar tijd heel wat watertjes doorzwommen. Met een pak ervaring op zak en een gloednieuw solo-album onder de arm maken we op 2 maart kennis met een volwassen versie van Jasper Erkens.

Bekijk programma details
24 feb. 2018 20:30
Theater Pas Geverfd & Tegennenoam - Een lap erop

Theater Pas Geverfd & Tegennenoam

Een lap erop

Het moest er van komen. Theater Pas geverfd en Tegennenoam naaien nog een extra verlengstuk aan hun gecombineerde theater- en muziekavond, waarmee zij reeds menig toeschouwer een onvergetelijke avond hebben opgespeld.

Bekijk programma details
{{archivedProgram.show_day}} {{archivedProgram.show_month}} {{archivedProgram.show_year}} {{archivedProgram.show_hour}}

{{archivedProgram.band_or_artist_name}}

{{archivedProgram.show_name}}

{{archivedProgram.short_description}}

Bekijk programma details
Scroll down to load more