14 dec. 2017 20:30
Rebirth Collective - Negenkoppige Belgische topgroep

Rebirth Collective

negenkoppige Belgische topgroep

Dit nonet, bestaande uit zes blazers en een ritmesectie (piano-bas-drums) functioneert als een kleine bigband. De getalenteerde musici met de power van een negenhoofdig ensemble laten de muziek evolueren van gevoelige ballades tot brandende uptempo’s met diepe groove momenten en spannende solo battles. De bop uit de jaren ’50 swingt weer, maar nu met een hedendaagse drive.

Bekijk programma details
13 dec. 2017 20:30
Jan Jaap Van Der Wal - Try-out

Jan Jaap Van Der Wal

try-out

'SCHOON' is de tweede show die comedian Jan Jaap van der Wal maakt speciaal voor en in Vlaanderen. De liefde tussen Jan Jaap en z’n tweede thuisland is nog niet bekoeld. Sterker nog, die is dieper geworden.

Bekijk programma details
7 dec. 2017 20:30
Human Feel - Kurt Rosenwinkel / Jim Black / Andrew D'Angelo / Chris Speed

Human Feel

Kurt Rosenwinkel / Jim Black / Andrew D'Angelo / Chris Speed

Opgericht in Boston in 1987 door Seattle-ites Jim Black, Andrew D’Angelo en Chris Speed, en in 1990 uitgebreid met Kurt Rosenwinkel, groeiden ze uit tot een ware cultband in de downtown scène van New York. Tot op vandaag zijn dan ook heel wat jongere jazzgroepen schatplichtig aan hun sound en stijl, een fusion van kamermuziek en freejazz met vette grunge riffs.

Bekijk programma details
1 dec. 2017 20:10
The Bad Plus - Jazz met de Warande

The Bad Plus

jazz met de Warande

The Bad Plus is waarschijnlijk het strafste Amerikaanse jazztrio van het afgelopen decennium. Al 15 jaar lang maakt The Bad Plus komaf met de conventies van de jazz door deze te doorspekken met invloeden van pop en rock. De band geniet bekendheid van zijn covers van o.a. Nirvana, Aphex Twin, Pink Floyd, Ornette Coleman en David Bowie. Een organisatie van de Singer en de Warande.

Bekijk programma details
30 nov. 2017 20:30
Jacle Bow - Try-out

Jacle Bow

try-out

Jacle Bow komt naar De Singer! Sommigen beschrijven de groep als de wedergeboorte van The Faces, met de groove van Keith en de cool van Reed. Anderen houden het op een vernieuwde versie van de Rolling Stones, maar dan zonder rimpels en met een ferme botox-spuit gevuld met Bowie, Beatles en The Band.

Bekijk programma details
24 nov. 2017 20:30
All Included - Vurige Scandinavische jazz

All Included

vurige Scandinavische jazz

Twee jaar geleden bracht het Zweeds-Noorse kwintet All Included met ‘Satan in Plain Clothes’ (Clean Feed) hun tweede album uit. De muziek van All Included valt het best te omschrijven als een furieuze combinatie van vrij geïmproviseerde melodieën en korte composities, eigentijds en tegelijkertijd geworteld in de jazztraditie.

Bekijk programma details
21 nov. 2017 20:30
Gabriel Rios Solo - Try-out

Gabriel Rios Solo

try-out

In De Singer mogen we ons aan een voorproefje van nieuw materiaal van Gabriel Rios verwachten, afgewisseld met oude classics. Een intiem en uitgepuurd concert van onze favoriete Puerto Ricaan. Dat kan niet misgaan!

Bekijk programma details
16 nov. 2017 20:30
Han Solo - Try-out

Han Solo

try-out

Hoera, Han Solo staat 10 jaar op de Vlaamse podia! Hem kennende zal dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Na een decennium roepen, tieren en tegen alles trappen wat los- én vasthangt, vindt Han Solo het immers hoog tijd om kritisch terug te blikken op zijn plaats in het comedylandschap.

Bekijk programma details
15 nov. 2017 20:30
DE MENS - Try-out '25 jaar De Mens'

DE MENS

try-out '25 jaar De Mens'

25 jaar De Mens: Frank Vander linden, Michel De Coster, Dirk Jans en David Poltrock zullen minstens 25 songs spelen, uit alle jaargangen van het rijke repertoire . Met een aantal verrassingen, tonnen energie en de kans om oude en nieuwe fans te laten meezingen en meefeesten.

Bekijk programma details
11 nov. 2017 11:00
Muziek van 11 tot 11 - Ten voordele van 11.11.11

Muziek van 11 tot 11

ten voordele van 11.11.11

Muziek van 11 tot 11 ten voordele van 11.11.11.

Bekijk programma details
10 nov. 2017 20:00
9de muziekquiz - 9de muziekquiz

9de muziekquiz

9de muziekquiz

De 9de Muziekquiz belooft opnieuw een originele en toegankelijke editie te worden met een muzikaal vragenpallet waarbij zowat alle genres aan bod komen.

Bekijk programma details
3 nov. 2017 20:30
Uri Caine - Piano Solo

Uri Caine

Piano Solo

De allergrootste muziekfestivals ter wereld, zowel in jazz als in klassiek, zetten pianovirtuoos Uri Caine op hun podium … Het clubconcert in de Singer is dan ook uitzonderlijk te noemen!

Bekijk programma details
2 nov. 2017 20:30
Como Mamas - Pure gospel uit de Mississippi Delta

Como Mamas

Pure gospel uit de Mississippi Delta

De Como Mamas brengen pure gospel uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten, onaangetast door hedendaagse invloeden en trends. Allen hebben ze een dijk van een stem, maar wanneer hun stemmen samenkomen ontstaat er iets fenomenaals.

Bekijk programma details
1 nov. 2017 20:30
Garland Jeffreys - 14 Steps to Harlem Tour

Garland Jeffreys

14 Steps to Harlem Tour

Op z'n 74ste overtuigt Garland Jeffreys, bekend van hitsingles zoals 'Hail Hail Rock 'n Roll' en 'Matador', nog steeds met tijdloze popsongs vol emotie en urgentie en een instrumentatie vol vakmanschap. Het optreden in de Singer is het enige van Garland Jeffreys in de Benelux!

Bekijk programma details
28 okt. 2017 20:30
Leap Day - Een organisatie van Paul Van Huffel

Leap Day

een organisatie van Paul Van Huffel

Als je de rockwereld van de jaren zeventig wil herbeleven, zit je helemaal goed bij Leap Day. Het lijkt het gitaarspel van Queen en de zang van Bon Jovi, maar dan nog iets mooier. Een organisatie van Paul Van Huffel.

Bekijk programma details
27 okt. 2017 20:30
Carl Verheyen Band - Gitarist van Supertramp

Carl Verheyen Band

gitarist van Supertramp

Carl Verheyen, gitarist bij Supertramp, stelt zijn nieuwe album 'Essential Blues voor, een krachtige mix van blues, rock, jazz en country. Na Albert Lee vorig jaar mogen we dus opnieuw een buitengewone gitaarvirtuoos verwelkomen in de Singer!

Bekijk programma details
26 okt. 2017 20:30
Raf Walschaerts - Try-out

Raf Walschaerts

try-out

Een half leven al speelt hij bij Kommil Foo, nu staat hij alleen op scène. Een gitaar, een piano, een handvol sterke verhalen en songs. Onverschrokken zal hij zijn, die Walschaerts. Moedig in de eenvoud: niks in de handen, niks in de mouwen. Hilarisch, absurd, ontroerend eerlijk, scherp.

Bekijk programma details
{{archivedProgram.show_day}} {{archivedProgram.show_month}} {{archivedProgram.show_year}} {{archivedProgram.show_hour}}

{{archivedProgram.band_or_artist_name}}

{{archivedProgram.show_name}}

{{archivedProgram.short_description}}

Bekijk programma details
Scroll down to load more