Aspen label night

jazz met de Warande

zaterdag 18 mei 2019

20:15

Deel op facebook

jazz met de Warande

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Singer.
Locatie: de Warande, Warandestraat 42 in Turnhout

Onderdeel van: Artist in Residence - Niels Van Heertum

Artist in Residence Niels Van Heertum is een van de sterkhouders achter Aspen Edities, een pril platenlabel met een geheel eigen stijl. Aspen brengt spannende, hedendaagse muziek, waarbij compositie en improvisatie vaak op een bijzondere manier samenvloeien. Het label geeft een platform aan artiesten die experimenteren in de ruimte tussen genres en die ten allen tijde de schoonheid vooropstellen. In de eerste plaats realiseert het label opvallende uitgaven, waarbij de muziek wordt gecomplementeerd door beeldend werk van verwante kunstenaars en door tekst. Maar ook tijdens events wordt de esprit van dit kleine, maar fijne initiatief voelbaar.

Op deze label night komen diverse artiesten uit de Aspenfamilie aan bod: Belgische toppers en internationale ontdekkingen, avontuurlijk maar altijd lyrisch. Veder, Linus, Ruben Machtelinckx en Frederik Leroux brengen allen werk uit via het label.

 

De meeste muzikanten speelden reeds memorabele concerten in de Singer: Niels Van Heertum, Ruben Machtelinckx, Joao Lobo, Jozef Dumoulin & Shahzad Ismaily (Marc Ribot's Ceramic Dog). Daarnaast kan u kennismaken met het Noorse Christian Wallumrød Ensemble en het solo-project van gitarist Karl Van Deun.