Dom Martin

Dom Martin & Band

vrijdag 15 september 2023

20:30

Dom Martin - Dom Martin & Band

Programma heeft al plaatsgevonden.

Locatie info

  • Zittend publiek Type publiek
  • 19:30  Deuren open vanaf

Prijzen

  • € 15,00 Voorverkoopprijs
  • € 10,00  Voorverkoopprijs studenten *
Deel op facebook

Dom Martin

Dom Martin groeide op in de straten van Belfast, en wordt geïnspireerd, maar niet gelimiteerd, door de blues. In 2019 brak hij internationaal door met zijn debuutalbum “Spain To Italy”.

Martin heeft een unieke gitaarstijl die, in combinatie met zijn diepe lyrische stem, heel wat harten beroert. Het magazine Blues in Britain schreef dat je maar “zelden een talent tegenkomt waarbij je je afvraagt of wat je hebt ervaren zich werkelijk voor je heeft ontvouwd”.

Dom Martin wordt vaak vergeleken met Rory Gallagher en de grote man zelf zou trots zijn dat zijn erfenis zo goed wordt verdergezet. Martin was de eerste artiest ooit die in vijf categorieën werd genomineerd voor de UKBlues Awards.

In de Singer speelt Dom met zijn elektrische trio. En we kunnen je alvast verklappen dat de band het niet zal nalaten om één of twee songs van Rory Gallagher te spelen. Zo willen ze de muziek van Rory eren en levend houden.

Na Van Morrison, Gary Moore, Paul Brady en Brian Kennedy is Dom Martin één van de nieuwe vaandeldragers van de Belfastse muziekscene. Deze zomer speelt Dom op Joe Bonamassa's Blues Cruise, op het einde van het jaar brengt hij een nieuw album uit en zal hij tekenen bij een groot Amerikaans platenlabel.

Het wordt bijzonder om Dom van dichtbij mee te maken in de intimiteit van de Singer.

Video: Dom Martin - 12 Gauge

 

Overige bluesconcerten in de Singer

 

Media