BaarsBuisDeman

Blazerstrio

donderdag 13 april 2023

20:30

BaarsBuisDeman - Blazerstrio

Programma heeft al plaatsgevonden.

Programma sponsors: Vlaamse Gemeenschap

Locatie info

  • Zittend publiek Type publiek
  • 19:30  Deuren open vanaf

Prijzen

  • € 14,00 Voorverkoopprijs
  • € 12,00  Voorverkoopprijs studenten *
  • 13/04/2023 18:00 Voorverkoop stopt op
  • € 16,00 Toegangsprijs
  • € 14,00  Toegangsprijs studenten *
Deel op facebook

Blazerstrio


De combinatie van drie blaasinstrumenten suggereert de feestelijke staccato energie van een fanfare, de stomende frontlinie van een New Orleans jazzensemble of misschien gewoon drie mensen die ademloos wachten op een ritmesectie. Dit trio is wat anders. BaarsBuisDeman is niets minder dan een heus droomensemble met een schier eindeloos kleurenbereik, van het laagste van de tuba tot het hoogste van de shakuhacki en zowat alles (of toch veel) ertussen.

Het trio speelt composities van Ab Baars - grillig, lyrisch, gek en eigenzinnig - maar ook spontane, open improvisaties. Het resultaat is een ontwrichte kamerjazz die zich wentelt in vrijheid en spontaniteit, maar nooit zwaar op de hand is en het voorspelbare ontwijkt. In plaats daarvan lijkt het wel een humoristische dans vol elegantie en plotse schijnbewegingen, met nu en dan hints naar de jazztraditie en de spirit van de heruitvinding die erdoor loopt in al z’n koppige betrouwbaarheid.

Over de muzikanten:

Bovenop zijn lidmaatschap bij langlopende ensembles als het ICP Orchestra, zijn eigen trio en een duo met componiste/altvioliste Ig Henneman, blijft Ab Baars voortdurend nieuwe, kleine initiatieven ontwikkelen. Hij heeft al een hele tijd een ongewoon sterke muzikale verwantschap met trombonist Joost Buis, die begon bij Kinda Dukish, een Ellingtonproject van het Ab Baars Trio in 2005. De twee spelen, wanneer ze kunnen, als een bijzonder duo. In 2020 brachten ze Moods For Roswell uit, een album met geïnspireerde Ellington/Strayhorn-bewerkingen dat opgedragen was aan meestertrombonist Roswell Rudd.

Dat duo is nu uitgezet tot een trio met de toevoeging van Belgische tubiste Berlinde Deman. Zij is vooral bekend van het geweldige orkest Flat Earth Society, maar maakte onlangs ook indruk via het ‘Secular Palms’-project van de Amerikaanse trompettist Dave Douglas. Daar kon je haar ook horen op serpent, een middeleeuwse voorloper van de tuba. Nu zorgt ze op beide instrument voor een prachtige toevoeging aan het kleurenpalet van Baars’ composities.

 

 

Artiesten:

  • Ab Baars - Tenorsax,Klarinet,Shakuhachi
  • Berlinde Deman - Tuba,Serpent
  • Joost Buis - Trombone