Paris Texas + Mullerthal

Double bill

zaterdag 12 maart 2022

20:30

Paris Texas + Mullerthal - Double bill

Programma heeft al plaatsgevonden.

Locatie info

  • Zittend publiek Type publiek
  • 19:30  Deuren open vanaf

Prijzen

  • € 12,00 Voorverkoopprijs
  • € 8,00  Voorverkoopprijs studenten *
  • 12/03/2022 16:00 Voorverkoop stopt op
  • € 14,00 Toegangsprijs
  • € 10,00  Toegangsprijs studenten *
Deel op facebook

Double bill: Paris Texas + Mullerthal

 

Mullerthal

Start optreden om 20.30 uur

Zanger en gitarist Bert Dufraing verdiende zijn sporen bij bands als Tangled Horns, Nashville Bum of Jiving Sister Fanny. Onder de naam Mullerthal is hij nu een soloproject als singer-songwriter gestart.

Op het vorig jaar verschenen album 'Repentant Blues' staan negen nummers die hij de voorbije twee jaar heeft geschreven. Dufraing kiest resoluut voor een rustige, ingehouden aanpak. In zijn sound hoor je echo’s van Drive By Truckers, Admiral Freebee en Mark Lanegan. De plaat kreeg meteen lovende recensies!

Wat startte als een solo-project, resulteerde uiteindelijk in een samenwerking met muzikanten uit heel verschillende achtergronden. Zo zal Bert in de Singer met een zevenkoppige band aantreden: Maarten Michielsen (basgitaar), Wim Dufraing (harmonica/mandoline), Toon Huet (drums), Thomas Van der Velde (toetsen/zang), Greet Eysermans (zang) en Gerrit Van Dyck (gitaar/zang).

Facebookpagina Mullerthal

 

Paris Texas

Start optreden om 22.00 uur

Paris Texas is een 5-koppige band rond songschrijvers Gerrit Hüppertz en Dave Crokaerts. De vele roadtrips door het Zuiden van de USA zijn de inspiratiebron voor hun nummers. De muziek is doorspekt met al het lekkers dat de Amerikaanse bodem te bieden heeft: van americana over traditionele bluegrass tot countrymuziek. Steeds met oog voor herkenbaarheid en melodie.

Live worden ze bijgestaan door Maarten Michielsen (You Raskal You), Jan Michielsen (Four Wheel Drive, Blue Maxx) en Dirk Peeraer (Rawhide), doorgewinterde muzikanten die hun sporen eerder verdienden in de akoestische muziek. Met een steady groove, hot picking en verfijnde samenzang probeert de band de songs naar een hoger niveau te tillen.

Eind 2019 bracht bracht Paris Texas hun debuutplaat 'When You're Gone' uit, onder het goedkeurend oog van producer Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes). Het album telt 13 akoestische songs, met het thema verlies als rode draad. De band werkte reeds een mooie concertreeks af, met als hoogtepunt het driedaagse Omagh Bluegrass Festival in Noord-Ierland. Daar kon de band het Ierse publiek overtuigen met hun energieke liveset. Wij gaan er uiteraard vanuit dat het volgende hoogtepunt van Paris Texas op 12 maart in de Singer zal zijn!

Website Paris Texas