Stef Kamil Carlens & Band

Album release

woensdag 10 april 2024

20:30

Stef Kamil Carlens & Band - Album release

Programma heeft al plaatsgevonden.

Locatie info

 • Staand publiek Type publiek
 • 19:30  Deuren open vanaf

Prijzen

 • € 26,00 Voorverkoopprijs
 • € 20,00  Voorverkoopprijs studenten *
Deel op facebook

Stef Kamil Carlens & Band


1993 was het jaar dat Stef Kamil Carlens met de E.P.’s ‘Zea’ van dEUS en ‘Jintro Travels The Word In A Skirt’ van z’n eigen A Beatband (later Moondog Jr. en uiteindelijk Zita Swoon) voor het eerst op de radar van pers en publiek verscheen.

30 jaar later werkt hij z’n 20ste album af in z’n eigen The Rabbit Field studio nabij Antwerpen en heeft hij vele honderden live shows op de teller in binnen-en buitenlanden, die qua vorm reiken van rauwe blues, speelse theatraliteit, doorvoelde melancholie tot super-funky escapades.

Carlens is als artiest onmogelijk in 1 vakje te klasseren. Hij is zanger, muzikant, componist, producer, theatermaker, ontwerper én beeldend kunstenaar.

Zijn parcours is ruwweg te verdelen in 3 grote periodes.

Van 1993 tot 2009 opereert hij voornamelijk onder de namen Moondog Jr. en vooral Zita Swoon, dat voor het in New Orleans opgenomen album ‘I Paint Pictures On A Wedding Dress’ in 1999 hun eerste van meerdere gouden platen ontving en jarenlang uitgebreid door Europa reisde met hun intense en explosieve live shows. 2009 is een jubileumjaar en met 5 uitverkochte shows in Parijs, Brussel en Amsterdam en een Best Of album wordt een periode afgesloten.

Van 2009 tot 2016 doopt SKC z’n band om naar Zita Swoon Group, Ze functioneren eerder als een gezelschap dan als een pop-band. Uitgaande van de muziek, gaan ze in interactie met kunstenaars uit andere disciplines en uit andere culturen. Zo reizen ze naar Afrika, werken samen met Rosas en Needcompany en creëren uiteindelijk 5 voorstellingen en 4 studio-albums.

Van 2017 tot vandaag speelt SKC onder z’n eigen naam. De songs van 2 studio-albums, gecombineerd met een selectie uit zijn uitgebreide repertoire brengt hij afwisselend met z’n 5-koppige band en in opmerkelijke solo-performances, waarin hij als een octopus een veelvoud instrumenten tegelijk speelt. In 2019 wint hij een Music Industry Award in de categorie ‘Beste Muzikant’.Met de gelegenheidsformatie The Gates Of Eden duikt hij in 2021 diep in het repertoire van Bob Dylan, wat resulteert in een gestreamd concert, een live-album en een toer. Recent nog waren SKC en z’n band, nog te zien in het KMSKA in Antwerpen (waar hij Artist in Residence is) met vier wonderlijke performances waarin ze, geïnspireerd door een selectie werken uit de collectie van het museum, composities met geautomatiseerde instrumenten brachten onder de titel: ‘Meeting At The Museum: Humans, Robots, Wooden Friends, Space & Time’.

In 2024 dus nieuwe muziek! Half januari wordt een tip van de sluier gelicht met de eerste funky single ‘Walk On Red, Stop On Green’. SKC’s live band, uitgebreid tot een stomend septet, bereidt zich voor om te toeren vanaf april. Het fonkelnieuwe album verschijnt ook rond die tijd.

 

Artiesten:

 • Alban Sarens - Tenorsax,Baritonsax,Piano en keyboard
 • Nel Ponsaers - Zang,Piano en keyboard
 • Jonas Meersmans - Elektrische gitaar
 • Maarten Moesens - Drums,Zang
 • Mirko Banovic - Basgitaar
 • Rahmat emonds - Viool,Zang,Elektrische gitaar,mandoline
 • Stef Kamil Carlens - Zang,Gitaar