Garland Jeffreys

14 Steps to Harlem Tour

woensdag 1 november 2017

20:30

Garland Jeffreys - 14 Steps to Harlem Tour

Programma heeft al plaatsgevonden.

Locatie info

  • Staand publiek Type publiek
  • 19:30  Deuren open vanaf

Prijzen

  • € 26,00 Voorverkoopprijs
  • € 15,00  Voorverkoopprijs studenten *
  • 01/11/2017 17:30 Voorverkoop stopt op
  • € 29,00 Toegangsprijs
  • € 18,00  Toegangsprijs studenten *
Deel op facebook

14 Steps to Harlem Tour

Garland Jeffreys wordt door vele critici bestempeld als een van de meest onderschatte muzikanten uit de rockgeschiedenis. En toch heeft hij meermaals zijn momenten van glorie en het succes van grote hitsingles gekend. Wie kent 'Hail Hail Rock 'n' Roll' en 'Matador' niet, of zijn cover van '96 Tears' en 'Don't Call Me Buckwheat'. Strafste statement is ongetwijfeld 'Wild In The Streets': hét anthem van de skate gemeenschap en vaak door anderen gecoverd.

De geëngageerde en vitale Puertoricaan met Cherokeebloed en opvallende falsettostem beleefde zijn meest vruchtbare periode in het begin van de jaren '80, maar ging ook later nog boeiende samenwerkingen aan met gevestigde namen als Bruce Springsteen, Stan Getz, Dr. John, Lou Reed, James Taylor, Sly & Robbie, Sonny Rollins en John Cale.

Met het dit jaar uitgebrachte album ’14 Steps to Harlem’ onder de arm en met een nieuwe documentaire over de New Yorkse zanger in de pijplijn blijft Garland Jeffreys de verwachtingen inlossen. ‘14 Steps To Harlem’ is het derde ijzersterke album op rij na zijn glorieuze comeback in 2011. Jeffreys zorgt opnieuw voor een heerlijke muzikale smeltkroes met invloeden uit uiteenlopende genres, maar de songs vallen ook op door al het gevoel dat de Amerikaan in zijn vocalen legt en door de bijzondere verhalen die hij vertelt. Op zijn nieuwe plaat blikt Garland Jeffreys vooral terug op zijn leven in New York, op zijn bijzondere muzikale carrière en op alle collega-muzikanten die ons inmiddels ontvallen zijn, waaronder zijn oude schoolvriend Lou Reed, wiens ‘Waiting For The Man’ een fraaie vertolking krijgt.

Garland Jeffreys overtuigt op z’n 74ste met tijdloze popsongs vol emotie en urgentie en een instrumentatie vol vakmanschap, is nog steeds goed bij stem en haalt moeiteloos de hoge noten. Met al deze ingrediënten is het dan ook niet te verwonderen dat Garland Jeffreys ook live nog altijd stevig uit de hoek komt! Het optreden in de Singer is het enige van Garland Jeffreys in de Benelux!

(staand publiek)

Media