de Singer aan de Kiosk

festivaldag 2 - jazz

Sunday 22 August 2021

16:00

de Singer aan de Kiosk - Festivaldag 2 - jazz Presale starts at: 01/08/2021 20:00 Program sponsors: Vlaanderen Werkt

Venue info

  • Sitting audience Type of audience
  • 15:00  Doors open from

Prices

  • € 25,00 Presale price
  • € 25,00  Presale price students *
  • 20/08/2021 10:00 Presale ends at
  • € 30,00 Entrance price
  • € 30,00  Entrance price students *
Share on facebook

de Singer aan de kiosk

Festivaldag 2: Jazz

De Singer gaat deze zomer op verplaatsing in openlucht! Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus kun je twee dagen lang genieten van live muziek aan de kiosk naast het gemeentehuis van Rijkevorsel.

Programma zaterdag 21 augustus

Programma zondag 22 augustus 

  • 16.00 uur: Julien Tassin Trio
  • 18.00 uur: Lucid Lucia (ex-BRZZVLL)
  • 20.00 uur: Cargo Mas

 

CARGO MAS

Cargo Mas is het Belgisch/Nederlands project & muziekcollectief rond componist/muzikant Sam Vloemans. Live laat hij zich omringen door muzikanten die hun sporen verdienden bij onder andere Lianne La Havas, Zap Mama, Gabriel Rios en Guru’s Jazzmatazz. Door de uiteenlopende achtergronden van de bandleden tekent het collectief voor een unieke sound en eigenzinnige mix van jazz-funk, latin, old-school hiphop en rock-‘n-roll.

Op het debuutalbum 'Cargo Mas I' (2020) zijn er naast bijdrages van bevriende muzikanten zoals Bruno de Groote (dEUS), Joris Caluwaerts (STUFF.), Kobe Proesmans (The Colorist Orchestra) en Tom Vanstiphout (die met Bryan Ferry de wereld rond trok) ook een aantal features.

Zo werkte het collectief samen met Ida Nielsen (bassist - Prince’s Funk Princess), trombone legende Fred Wesley (voormalig bandleider van James Brown, lid van Parliament-Funkadelic en Bootsy’s Rubber Band) en trompettist Mike ‘Maz’ Maher, stichtend lid van Snarky Puppy. Voor de meest recente single '5th Avenue' wist Cargo Mas Cory Wong te overtuigen, de funky spring-in-'t-veld 'snarenplukker' op elk Vulfpeck album.

 

LUCID LUCIA (ex-BRZZVLL)

BRZZVLL, opgericht door saxofonist Vincent Brijs, is sinds 2008 een begrip in Antwerpen en de Belgische jazzwereld. World grooves, funk & fusion, spoken word; het muzikaal universum van BRZZVLL spoort aan tot aanstekelijk dansplezier en maatschappelijke beredenering tegelijkertijd.

Maar na vijftien jaar is het tijd om te stoppen of beter gezegd; bereiden ze zich voor op een make-over: de jongens slaan een nieuw pad in met een lichtjes gewijzigde bezetting, een andere sound en een nieuwe naam. LUCID LUCIA is een nieuw hoofdstuk binnen het verhaal waarvan BRZZVLL de eerste hoofdstukken schreef. (‘Lucid Lucia’ is een track uit het album ‘First Let’s Dance’ uit 2016, geschreven door Brijs voor de geboorte van zijn oudste dochter Lucia.)

 

JULIEN TASSIN TRIO

De muziek van Julien Tassin is zoals hijzelf is: eerlijk, duidelijk, open. Een zachte gitaarsound, lyrisch en een beetje wild. Tassin haalt z’n inspiratie bij diverse genres en dat levert een origineel, gevarieerd en toch homogeen repertoire op. Al z’n composities zijn gekenmerkt door z’n aparte geluid en z’n hoogstpersoonlijke manier van fraseren.

Tassin houdt van sterke melodieën en mooie thema’s. Hij combineert blues-, rock- en jazzinvloeden. Z’n begeleiders zijn topppers op de vaderlandse scene: Nicolas Thys op bas, Dré Pallemaerts op drums. Allebei zijn ze buitengewone solisten, maar ook kunnen ze zich in alle bescheidenheid aanpassen aan de muziek van Julien Tassin en de sfeer van dit trio.