de Singer aan de Kiosk

festivaldag 1 - rock & pop

zaterdag 21 augustus 2021

17:00

de Singer aan de Kiosk - Festivaldag 1 - rock & pop Voorverkoop start op: 01/08/2021 20:00 Programma sponsors: Vlaanderen Werkt

Locatie info

  • Zittend publiek Type publiek
  • 16:00  Deuren open vanaf

Prijzen

  • € 25,00 Voorverkoopprijs
  • € 25,00  Voorverkoopprijs studenten *
  • 20/08/2021 10:00 Voorverkoop stopt op
  • € 30,00 Toegangsprijs
  • € 30,00  Toegangsprijs studenten *
Deel op facebook

de Singer aan de kiosk

Festivaldag 1: Rock & pop

De Singer gaat deze zomer op verplaatsing in openlucht! Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus kun je twee dagen lang genieten van live muziek aan de kiosk naast het gemeentehuis van Rijkevorsel.

Programma zaterdag 21 augustus

  • 17.00 uur: Fixkes
  • 19.00 uur: Noémie Wolfs
  • 21.00 uur: Admiral Freebee

Programma zondag 22 augustus 

 

ADMIRAL FREEBEE

Admiral Freebee - de charismatische bard die ons classics schonk als ‘Rags ’n Run’, 'Oh, Darkness' en ‘Nothing Else To Do’ - is terug. But not as we know him. Een vervelende armblessure – de huisarts was formeel: té hard gerockt – dwong Tom Van Laere zijn gitaar tijdelijk aan de wilgen te hangen. Aldus stortte de Admiraal zich op ergonomisch verantwoorde keyboards, drumcomputers en allerhande elektronica. Het heeft zijn creatief proces verrijkt en diepgang gegeven zonder dat hij zijn ware aard verloochent.

Het levensbeschouwelijk mijmeren is de Admiraal nog niet verleerd en ook zijn warme, melancholische stemgeluid is nog geheel intact. Zo klinkt zijn nieuwe EP ‘Don’t Follow Me, I’m Lost’ ondanks - of juist dankzij - de nieuwe sound volledig vertrouwd en toch als nooit tevoren. Admiral Freebee betreedt nieuw muzikaal gebied, maar hij oogt allerminst verloren.

 

NOEMIE WOLFS

Noémie Wolfs, gedurende vijf jaar de stem van Hooverphonic, kwam in 2016 met haar eerste soloplaat ‘Hunt You’. Een plaat met eigenzinnige en sterke popmuziek met een ietwat kwetsbaar randje. Een plaat die haar bracht op festivals als Pukkelpop, Lokerse Feesten en Crammerock.

Later, in 2019, kondigde ze haar tweede soloplaat aan. Noémie Wolfs brengt hiermee een nieuwe sound die zijn signatuur haalt uit een experiment met invloeden uit allerlei genres. ‘Lonely Boy’s Paradise’ werd warm onthaald bij het grote publiek met successingles als ‘On The Run’ en ‘Wake Me Up’ die ze samen met haar andere songs voorstelde in een uitverkochte AB Club. Een show die werd bestempeld als ‘zwoelste comeback van het jaar’ en zowel de plaat als de show konden tellen op een hoog aantal sterren in diverse reviews.

 

FIXKES

Ken je Myspace nog? Of Soundcloud? Vroeger was dat de plek voor muziek. Fixkes maakte daar eind 2005 volop gebruik van. Al na een repetitie werd er een demo opgenomen, kwestie van op tijd te zijn voor Humo’s Rock Rally. In de schuur tussen de fietsen werden de eerste vier nummers opgenomen. Humo’s Rock Rally hebben ze nooit gehaald, maar toch kwam Fixkes snel bij Studio Brussel. ‘Kvraagtegaan’ werd direct hotshot op Studio Brussel en parkeerde zich op de eerste plaats op de Ultratop. Fixkes was the next big thing.

Nu is het 2021 en is Myspace ver naar de achtergrond verdwenen. Ondertussen is de vierde plaat van Fixkes uit met daarop de singles 'Dardennen' en 'De Allereerste Keer'. Met een dikke hint naar de jaren ’90. Maar als de heuptasjes mogen, broeken weer de breedte in gaan en sweaters om het hardst schreeuwen, is het alleen nog maar wachten op spermajeans. Of Fixkes. Of de twee samen natuurlijk.