de Singer aan de Kiosk

festivaldag 2 - jazz

zondag 22 augustus 2021

16:00

de Singer aan de Kiosk - Festivaldag 2 - jazz

Programma heeft al plaatsgevonden.

Programma sponsors: Vlaanderen Werkt

Locatie info

 • Zittend publiek Type publiek
 • 15:00  Deuren open vanaf

Prijzen

 • € 25,00 Voorverkoopprijs
 • € 25,00  Voorverkoopprijs studenten *
 • 20/08/2021 10:00 Voorverkoop stopt op
 • € 30,00 Toegangsprijs
 • € 30,00  Toegangsprijs studenten *
Deel op facebook

de Singer aan de kiosk

Festivaldag 2: Jazz

De Singer gaat deze zomer op verplaatsing in openlucht! Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus kun je twee dagen lang genieten van live muziek aan de kiosk naast het gemeentehuis van Rijkevorsel (Molenstraat 5 - 2310 Rijkevorsel).

De voorverkoop van het festival start op zondag 1 augustus om 20.00 uur. Tickets kun je online bestellen via de website van de Singer. Tickets kunnen enkel gekocht worden per dag: er zijn geen combitickets beschikbaar. Een dagticket kost € 25 in voorverkoop.

De vrijwilligers van de Singer hebben het festival in een coronaveilige formule gegoten. Het festivalterrein wordt onderverdeeld in verschillende bubbels en bezoekers zullen al zittend aan tafels kunnen genieten van de verschillende concerten. Meer info over de coronamaatregelen vind je onderaan deze pagina.

Programma

Programma zaterdag 21 augustus

Programma zondag 22 augustus 

 • deuren open vanaf 15.00 uur
 • 16.00 uur: Julien Tassin Trio
 • 18.00 uur: Lucid Lucia (ex-BRZZVLL)
 • 20.00 uur: Cargo Mas
 

CARGO MAS

Cargo Mas is het Belgisch/Nederlands project & muziekcollectief rond componist/muzikant Sam Vloemans. Live laat hij zich omringen door muzikanten die hun sporen verdienden bij onder andere Lianne La Havas, Zap Mama, Gabriel Rios en Guru’s Jazzmatazz. Door de uiteenlopende achtergronden van de bandleden tekent het collectief voor een unieke sound en eigenzinnige mix van jazz-funk, latin, old-school hiphop en rock-‘n-roll.

Op het debuutalbum 'Cargo Mas I' (2020) zijn er naast bijdrages van bevriende muzikanten zoals Bruno de Groote (dEUS), Joris Caluwaerts (STUFF.), Kobe Proesmans (The Colorist Orchestra) en Tom Vanstiphout (die met Bryan Ferry de wereld rond trok) ook een aantal features.

Zo werkte het collectief samen met Ida Nielsen (bassist - Prince’s Funk Princess), trombone legende Fred Wesley (voormalig bandleider van James Brown, lid van Parliament-Funkadelic en Bootsy’s Rubber Band) en trompettist Mike ‘Maz’ Maher, stichtend lid van Snarky Puppy. Voor de meest recente single '5th Avenue' wist Cargo Mas Cory Wong te overtuigen, de funky spring-in-'t-veld 'snarenplukker' op elk Vulfpeck album.

 

LUCID LUCIA (ex-BRZZVLL)

BRZZVLL, opgericht door saxofonist Vincent Brijs, is sinds 2008 een begrip in Antwerpen en de Belgische jazzwereld. World grooves, funk & fusion, spoken word; het muzikaal universum van BRZZVLL spoort aan tot aanstekelijk dansplezier en maatschappelijke beredenering tegelijkertijd.

Maar na vijftien jaar is het tijd om te stoppen of beter gezegd; bereiden ze zich voor op een make-over: de jongens slaan een nieuw pad in met een lichtjes gewijzigde bezetting, een andere sound en een nieuwe naam. LUCID LUCIA is een nieuw hoofdstuk binnen het verhaal waarvan BRZZVLL de eerste hoofdstukken schreef. (‘Lucid Lucia’ is een track uit het album ‘First Let’s Dance’ uit 2016, geschreven door Brijs voor de geboorte van zijn oudste dochter Lucia.)

 

JULIEN TASSIN TRIO

De muziek van Julien Tassin is zoals hijzelf is: eerlijk, duidelijk, open. Een zachte gitaarsound, lyrisch en een beetje wild. Tassin haalt z’n inspiratie bij diverse genres en dat levert een origineel, gevarieerd en toch homogeen repertoire op. Al z’n composities zijn gekenmerkt door z’n aparte geluid en z’n hoogstpersoonlijke manier van fraseren.

Tassin houdt van sterke melodieën en mooie thema’s. Hij combineert blues-, rock- en jazzinvloeden. Z’n begeleiders zijn topppers op de vaderlandse scene: Nicolas Thys op bas, Dré Pallemaerts op drums. Allebei zijn ze buitengewone solisten, maar ook kunnen ze zich in alle bescheidenheid aanpassen aan de muziek van Julien Tassin en de sfeer van dit trio.

 

Coronamaatregelen 

De vrijwilligers van de Singer hebben het festival in een coronaveilige formule gegoten. Het festivalterrein wordt onderverdeeld in verschillende bubbels. Bezoekers zullen al zittend aan tafels kunnen genieten van de verschillende concerten. Net als bij de reguliere optreden in de Singer staat een minimale afstand tussen podium en publiek, een warme sfeer en een no-nonsense aanpak centraal.

Neem onderstaande voorwaarden door voor je een ticket koopt. Bij aankoop van een ticket geef je aan deze voorwaarden te onderschrijven en je eraan te zullen houden bij je bezoek aan het festival. Houd er rekening mee dat er door de coronamaatregelen slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn.

 • Bescherm jezelf en anderen door een mondmasker te dragen. Als je op je stoel zit, mag je deze afnemen. Bij elke verplaatsingop het festivalterrein zet je het mondmasker terug op. Hou je daarnaast ook steeds aan de geldende afstandsregels en hygiëne-afspraken.
 • Er is een circulatieplan uitgewerkt op het terrein. Voor het halen van drank en/of voedsel geldt éénrichtingsverkeer. Volg hiervoor nauwgezet de signalisatie en pijlen op. Houd ook voldoende afstand van elkaar.
 • Voel je je ziek of heb je de laatste week klachten gehad die aan een COVID-infectie doen denken? Blijf dan thuis. Dit geldt ook als je in quarantaine moet verblijven.
 • Ben je naar het festiaval geweest en test je niet veel later positief op COVID, laat het dan onmiddellijk weten aan de Singer. Zo kunnen we de contacttracing starten op basis van de aanwezigheidslijsten.
 • Volg strikt de aanwijzingen van de medewerkers en vrijwilligers van de Singer op. We zijn er om het goede verloop van het festival te garanderen.

We doen er alles aan om de impact zo beperkt mogelijk te houden, maar alle beetjes helpen! Voor de meest recente info over het coronavirus kun je steeds terecht op www.info-coronavirus.be.

Ondanks alle maatregelen wensen we jullie uiteraard een geweldig fijn festival toe. Geniet ervan!