Henk Rijckaert

Try-out 'Maker'

Thursday 8 November 2018

20:30

Henk Rijckaert - Try-out 'Maker'

Program already took place.

Venue info

  • Sitting audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 13,00 Presale price
  • € 8,00  Presale price students *
  • 08/11/2018 03:00 Presale ends at
  • € 15,00 Entrance price
  • € 10,00  Entrance price students *
Share on facebook

Henk Rijckaert

Try-out 'Maker'

Wanneer was de laatste keer dat u iets gemaakt hebt? Niet per se iets gebouwd van niets tot iets, maar iets dat kapot was, weer gefixt. Gemaakt.

Kunnen we dat nog? Zijn we allemaal collectief onhandig geworden? Of geven we het gewoon van tevoren al op? Want dingen repareren is tijdverspilling! Alle tijd die je daaraan verliest kan een mens beter aan iets anders spenderen. Aan nieuwe dingen kopen, bijvoorbeeld, die sowieso ooit ook weer kapot gaan.

Vroeger was het anders. Als de auto kapot was, dan deden we de motorkap open en draaiden we aan een paar vijzen. Als de TV storing gaf, dan werd dat hersteld met een flinke tik. Iedereen van het gezin wist waar je moest kloppen. 

Binnenkort komt Henk Rijckaert uit zijn kot, stapt opnieuw het podium op en vertelt u wat hij geleerd heeft. Over uitvinden en maken, over oplossingen bedenken, over de kracht van uw eigen handen, over prutsen en proberen, over bijna uw vinger afzagen en over brandwonden verzorgen.

Zet uw veiligheidsbril op en leer opnieuw waar u moet kloppen als er een storing is.

Henk Rijckaert is een maker. Hij maakt dingen. Meestal comedy, soms televisie, en voor de
rest: heel veel in zijn kot. Daarvan geeft hij wekelijks verslag via zijn YouTube-kanaal ‘Koterij’.

 

Voorprogramma Edouard De Prez

Edouard De Prez is een beginnend comedian uit Gent met bijhorend sappig accent. Sinds 2014 schuimt hij de Vlaamse podia af met zijn scherpe observaties. Hij ontmantelt algemeen aanvaarde wijsheden en biedt nieuwe perspectieven op het moderne leven. Hij haalde al de finales van de Radio 2 Humorklas 2016 en de Lunatic Comedy Award 2017. Naast zijn podiumwerk presenteert hij Palaver, een comedypodcast waarin hij wekelijks palavert met een van zijn comedyvrienden. Enkele jaren geleden maakte hij naam als comedyrapper Jérome met Youtube-hitjes als 'Gele Fiets' en 'Doe Een Dutje'. Zijn rapcarrière heeft hij intussen achter zich gelaten om zich te focussen op stand-up comedy.

 

Comedy-abonnement najaar2018

De try-out van Thomas Smith is opgenomen in het comedy-abonnement van het najaar van 2018. Het abonnement bestaat uit volgende voorstellingen:

  • 25/10 Thomas Smith - Try-out 'De jaren van verstand'
  • 8/11 Henk Rijckaert - Try-out 'Maker'
  • 20/12 Begijn Le Bleu - Try-out 'Toch bedankt!'

Media