Magnapop

Magnapop

Thursday 8 February 2018

20:30

Magnapop - Magnapop

Program already took place.

Venue info

  • Standing audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 18,00 Presale price
  • € 12,00  Presale price students *
Share on facebook

Magnapop

Na een uiterst succesvolle en grotendeels uitverkochte tour begin 2017 heeft de Amerikaanse band Magnapop besloten om in februari 2018 nogmaals in originele bezetting een aantal optredens te doen in Nederland en België. Hun laatste bezoek bevestigde de cultstatus en hondstrouwe aanhang die Magnapop sinds 1989 heeft opgebouwd.

Magnapop is opgericht in Athens, Georgia. Vaste waarden zijn zangeres Linda Hopper en gitariste Ruthie Morris die vanaf de eerste dag de spil van de band vormen. Hun succes startte in Europa, waar ze een aantal festivalshows speelden. Erkenning in hun thuisland volgde. Er werden verschillende albums opgenomen bij PIAS (‘Magnapop’ 1992, ‘Hot Boxing’ 1994, ‘Rubbing doesn’t help’ 1996), geproduceerd door onder meer Michael Stipe, Bob Mould en Geza X. De singles ‘Slowly, Slowly’, ‘Lay It Down’ en ‘Open the Door’ werden hits. Eind jaren 90 hield de band het (tijdelijk, blijkt nu) voor gezien. Hopper en Morris deden sporadisch duo shows, maar het duurde tot 2005 voordat de band met een nieuwe drummer en bassist terug kwam met het album ‘Mouthfeel’.

Pas in 2012 kwam de originele bezetting van Magnapop weer bij elkaar en sloeg de vonk over zoals ruim 25 jaar daarvoor. En nu plukken we daar de vruchten van: de innemende persoonlijkheid van zangeres Linda Hopper, de rauwe gitaar van Ruthie Morris en de stuwende, strakke ritmesectie met drummer David McNair en Shannon Mulvaney op bas zullen ook tijdens de aanstaande tour weer van het podium stuiteren en het publiek trakteren op een dwarsdoorsnede uit het Magnapop-repertoire, waarbij de hits uiteraard ook voorbij komen.

(staand optreden)

 

Artists:

  • Linda Hopper - Zang
  • Ruthie Morris - Gitaar
  • David McNair - Drums
  • Shannon Mulvaney - Basgitaar