John Primer & The Real Deal Blues Band

Amerikaanse blueslegende

Tuesday 7 November 2023

20:30

John Primer & The Real Deal Blues Band - Amerikaanse blueslegende

Program already took place.

Venue info

  • Sitting audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 15,00 Presale price
  • € 10,00  Presale price students *
Share on facebook

John Primer & The Real Deal Blues Band

De sympathieke Chicago bluesman John Primer heeft zo’n enorme staat van dienst dat hij eigenlijk geen nadere introductie behoeft.

Al op jonge leeftijd raakt Primer in de ban van de muziek van Jimmy Reed, Muddy Waters, Little Milton, Elmore James, BB King en Albert King. Op 18-jarige leeftijd verhuist John naar Chicago. Hij vormt er zijn eerste band The Maintainers en enkele jaren later wordt hij de frontman van R&B- en soul-formatie The Brotherhood.

Wanneer John Watkins de huisband van de bekende club Theresa’s Lounge op de South Side van Chicago verlaat, neemt John Primer zijn plaats over. Zo krijgt John de kans om te jammen met o.a. Sammy Lawhorn, Junior Wells, Buddy Guy en Lonnie Brooks. Dit was de uitgelezen gelegenheid om zijn talent aan een brede publiek te tonen.

Willie Dixon vraagt hem al snel om in zijn Chicago All Stars te komen spelen. Ook Muddy Waters was het talent van Primer niet ontgaan, en huurde hem in als bandleider, gitarist en openings act. Na het overlijden van Muddy Waters in 1983, sluit John zich aan bij de band van Morris 'Magic Slim' Holt. Veertien jaar lang is Primer de bandleider van Slim's Teardrops. Met de Teardrops neemt hij zijn eerste platen onder eigen naam op, maar het duurt tot 1995 voor hij de kans krijgt om voor een groot label, Atlantic (Warner) Records, het album ‘The Real Deal’ op te nemen.

John Primer wordt dit jaar opgenomen in The Blues Hall of Fame. Daarnaast is hij ook genomineerd voor The Blues Music Awards 2023 in de categorieën album van het jaar, traditioneel bluesalbum en tradtionele mannelijke bluesartiest.

 

Overige bluesconcerten in de Singer

 

Artists:

  • John Primer - Zang en gitaar
  • Steve Bell - mondharmonica
  • Lenny Media - Drums
  • Dave Forte - Basgitaar