Katastroof

concert in het kader van de 100 km run voor Kom Op Tegen Kanker

Friday 7 February 2020

20:30

Katastroof - Concert in het kader van de 100 km run voor Kom Op Tegen Kanker

Program already took place.

Program sponsors: 100km-run voor KOTK

Venue info

  • Standing audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 14,00 Presale price
  • € 12,00  Presale price students *
Share on facebook

Katastroof

Katastroof ontstond in het najaar van het gezegende jaar 1977. Elvis was juist gestorven en Rubens was 400 jaar eerder geboren. De bedoeling was een éénmalig folk- en kleinkunstprogramma in elkaar te steken, maar door een speling van het noodlot bleven de jongens aan elkaar hangen en noemden zich Katastroof. En zo bracht het ene obscure optreden het andere mee. In die dagen werd er meestal voor de pinten opgetreden. Het was de tijd van de kroegentochten en de nachtelijke omzwervingen in ondergronds Antwerpen.

Een avondvullend programma met eigen liedjes in het Antwerps dialect, geïnspireerd op het caféleven, de seksuele gewoonten en zeden van de mens, paters en pastoors volgde nog geen half jaar later. Maar de eigenlijke doorbraak kwam toen de groep zich door een platenproducer liet strikken en de eerste elpee 'Stront aan de knikker' uit de persen rolde, waarvan natuurlijk nooit één noot op de gevestigde radiostations werd gespeeld. En toch werd Katastroof een begrip.

Vanuit de Koekenstad zwierven zij uit over alle chiro-lokalen en parochiezalen van Vlaanderen, bleven zij de jeugd 'inspireren' en de verontruste ouders shockeren. En dit al 42 jaren lang, ondanks enkele noodzakelijke personeelswisselingen. De huidige bezetting is gevormd rond Stef Bef, Jos Smos en Zjuul Krapuul.

Voorstelling in het kader van 100km-run voor Kom op tegen Kanker!

Op 22 maart neemt de Singer deel aan de 100km-run voor Kom op tegen Kanker, een uniek loopevenement waarbij teams van vier lopers samen 100 km lopen t.v.v. kankeronderzoek.
Steun Kom Op Tegen Kanker en help ons het deelname-bedrag van € 2500 te verzamelen!

Team de Singer - 100 km run voor KOTK

Facebookpagina de Singer loopt 100 km voor Kom Op Tegen Kanker