Douglas Firs

try-out

Friday 6 October 2017

20:30


Program already took place.

Venue info

  • Standing audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 12,00 Presale price
  • € 6,00  Presale price students *
  • 06/10/2017 17:30 Presale ends at
  • € 14,00 Entrance price
  • € 8,00  Entrance price students *
Share on facebook

Try-out

Douglas Firs nestelde zich de afgelopen jaren in het oor en hart van de muziekliefhebber met singles als ‘Pretty Legs and Things to Do’, ‘Caroline’ of ‘Don't Buy The House’ - een nummer dat menig verbouwer vanop zijn wankele stelling in de zomer van 2015 lustig meezong. De band kwam zo op een keure uitmuntende Poppodia in de Lage Landen terecht, waarbij ze vooral de concerten op Dranouter, Boomtown, Here Comes The Summer, Down The Rabbit Hole en Pukkelpop onthouden als voorlopige hoogtepunten.

Tijdens een retraite en tournee van 6 weken in Canada en New York in het najaar van 2016 werd het frontman Gertjan steeds duidelijker hoe zijn derde album mag gaan klinken. Hij schreef er ineens ook een karrevracht nieuwe nummers voor. Gertjans full band, nog steeds met Simon Casier (Balthazar, Zimmerman) op bas en uitgebreid met synth-wizard Senne Guns (Pomrad, Admiral Freebee) zal dit najaar een derde Douglas Firs album uitbrengen. Alleen bleek de goesting om met al die nieuwe nummers te experimenteren nù al zo groot, dat de band eerder al naar een opnamestudio afreisde met producer Jo Francken om daar alvast de eerste single op te nemen: ‘Shine 'em up Sadie’. De tekst werd geïnspireerd door het verhaal van de familie Baldizzi - door Gertjan opgescharreld tijdens zijn New Yorkse zwerftochten - over de struggles van Italiaanse immigranten in New York in 1929 (vreemd genoeg actueler dan ooit).

De muziek is meer uptempo en gedrevener dan ooit tevoren, een voorsmaakje van hoe Douglas Firs wil klinken op zijn nieuwe album: fris, wakker, hongerig, net een tikkeltje anders. Een voorproefje van dit alles krijg je geserveerd op hun try-out in de Singer! (staand optreden)

Media