Anouar Brahem Quartet

Absolute grootmeester op de oud (Arabische luit)

Wednesday 5 October 2022

20:15

Share on facebook

Locatie: de Warande, Turnhout


Met recht en reden is Anouar Brahem, de Tunesische meester op de oud, uitgegroeid tot een klassieker bij een grote groep fijnproevers en fans van het ECM-label. Ondertussen is het geleden van 2008 dat hij in de Warande te gast was en is zijn bekendheid alleen maar gegroeid. Wij zijn dus erg vereerd dat hij voor onze verjaardag langskomt!

Al bijna veertig jaar componeert Brahem muziek die zowel geworteld is in eeuwenoude Arabische tradities als in hedendaagse muziek. Die openheid naar andere muzikale invloeden zoals jazz of compositietradities van het Westen maakte hem wereldberoemd. Zijn elf albums op het ECM-label worden niet alleen geprezen door internationale critici of collega-muzikanten, maar ook door het grote publiek. Enkele van zijn bekendste albums zijn: ‘Le Voyage de Sahar’, ‘Le Pas du Chat Noir’, ‘Blue Maqams’ …

Zijn muzikaal werk is een slim samengesteld universum van poëzie en cultuur, altijd perfect balancerend tussen discretie en sensualiteit, nostalgie en contemplatie.

"it will not only go down as one of the year's best ECM releases; it's a classic-in-the-making that should ultimately be considered one of the label's very best recordings in its nearly fifty-year history." (All About Jazz over 'Blue Maqams')