Axelle Red

Try-out #2

Thursday 31 May 2018

20:30


Program already took place.

Venue info

  • Standing audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 24,00 Presale price
  • € 18,00  Presale price students *
Share on facebook

Try-out #2

Vijf jaar na haar laatste studioalbum ‘Rouge Ardent’ en twee jaar na haar akoestische album ‘Acoustic’, is Axelle Red terug met een nieuwe single ‘Who’s Gonna Help You’. Een Engels refrein deze keer, maar ook nog steeds die typische toets van de Franse chanson.

Na meer dan 200 concerten in België, Frankrijk, Zwitserland, Canada en Zuidoost-Azië met haar ‘Acoustic Tour’ trok Axelle Red naar Memphis, Nashville en Los Angeles om een vervolg te schrijven op ‘Rouge Ardent’. Het is Los Angeles dat haar een nieuwe adem bracht. In Laurel Canyon werkte ze o.a. samen met Dave Stewart (Eurythmics), maar ook met een nieuwe generatie Scandinavische producers die sinds een decennium de charts domineren, en vermengde Axelle haar soul invloeden met meer pop.

Axelle kreeg al veel lof hier in eigen land voor haar nieuw en verrassend album, maar ook de Franse pers strooit met superlatieven."Melodieën die je optillen, je inspireren en meenemen naar elders”, klonk het bij radiozender Europe 1. Ook op zenders RTL, France Inter en France Bleu niets dan mooie woorden. "Haar beste album in 20 jaar" en "een plaat die alles heeft wat we graag horen”. Net zoals in de geschreven pers: "Ze is atypisch en toch zo poppy", schrijft Femme Actuelle. "Een romantische terugkeer” en "een prachtige popplaat”, klinkt het elders. Télémag noemt het een "elegant en teder album”.

Op 2 juni staat Axelle Red op het podium van de Ancienne Belgique. Maar eerst speelt ze nog twee intieme try-outs in De Singer.

Media