Portland

Try-out Rock Werchter #1

Tuesday 27 June 2023

20:30

Portland - Try-out Rock Werchter #1

Program already took place.

Venue info

  • Standing audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 25,00 Presale price
Share on facebook

Portland

Try-out Rock Werchter

Portland veroverde met hun melancholische dreampop al menig harten in de Benelux & Frankrijk. Ze speelden op grote podia zoals Rock Werchter, Pukkelpop en The Great Escape. Als finalist van Humo’s Rock Rally en winnaar van de Nieuwe Lichting 2018 braken ze definitief door bij het grote publiek. Hun debuutalbum 'Your Colours Will Stain' dat verscheen in 2019 werd de hemel ingeprezen. 

In januari 2022 trok Portland naar het Verenigd Koninkrijk om hun nieuwste album 'Departures' in te blikken. Het resultaat is een pareltje: 12 dromerige indiesongs waarop het geluid van Portland zich muzikaal verder ontplooit. De melodieën en arrangementen zijn complex, de songs to the point. Daarvan zijn singles 'Sensational' en 'Good Girls' getuigen.

Pijnlijke twist: Sarah Pepels kondigde enkele weken voor de release van Departures aan de band te verlaten. Dat betekent echter niet het einde van Portland. Jente Pironet en co staan alvast te popelen om live een mooi en nieuw hoofdstuk toe te voegen aan het verhaal van de band. Op zondag 2 juli speelt Portland op Rock Werchter. Ze testen hun set maar wat graag uit in de intieme setting van de Singer

 

Vergelijkbare concerten

Media