Hackensaw Boys

Legendarische rootsgroep uit West-Virginia

Friday 27 May 2022

20:30

Hackensaw Boys - Legendarische rootsgroep uit West-Virginia

Program already took place.

Venue info

  • Standing audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 15,00 Presale price
  • € 12,00  Presale price students *
Share on facebook

Hackensaw Boys

Bijna twintig jaar hakken en zagen ze dwars door de festivalweides en concertzalen: over wie anders dan de legendarische Hackensaw Boys kunnen we het hebben? Geboren in Virginia, langs de periferie van Amerika, opereert deze hofleverancier van straffe rootsmuziek intussen meer als beweging dan als band. Soms spelen er wel twintig muzikanten tegelijk op het podium, een verse lading country-blues, bluegrass en oldtimers gespeeld met de bevlogenheid van een punkband.

Traditionele folk- en bluegrassmuziek op de 21ste-eeuwse kaart zetten, laat dat maar aan de Hackensaw Boys over. Het bonte gezelschap uit West-Virginia geeft een compleet eigen draai aan het "ouderwetse" genre, door flink wat country, rock ’n’ roll en hillbilly toe te voegen.

Hackensaw Boys is logischerwijs een band geworden die meerdere generaties overbrugt: opperhoofd en leadzanger David Sickmen is na het vertrek van Ferd Moyse het laatste nog actieve originele lid. Hun meest recente EP draagt de heerlijk olijke titel 'A Fireproof House of Sunshine' en bevat voor het eerst een nummer met bijdrage van zoonlief Sickmen, getiteld 'Let’s Take Us A Nightride'. Dat is meteen ook bindend advies voor vanavond, wanneer de Hackensaw Boys de Singer in vuur en vlam zetten!