Roberto Fonseca III + Identified Flying Object feat. Ralph Alessi, Alex Koo en Atilla Gyárfás

Jazz met de Warande

Friday 26 November 2021

20:15

Share on facebook

locatie: de warande Turnhout


ROBERTO FONSECA III - YESUN

Roberto Fonseca is een fenomenale Cubaanse pianist die al in zijn twintiger jaren  speelde bij Buena Vista Social Club en samenwerkte met grote namen als Omara Portuondo, Fatoumata Diawara, Joe Lovano en Trombone Shorty.

Met zijn trio vernieuwde hij de Cubaanse jazz en maakte hij al negen platen. Hij bouwt daarbij bruggen tussen zijn eigen interpretatie van de Afro-Cubaanse jazz met andere muziekstijlen zoals klassiek, funk, rap, reggaeton en elektronica.

“Yesun is het album dat ik altijd al wilde maken. Alles wat me muzikaal heeft beïnvloed, heb ik in de plaat verwerkt. Al de geluiden en vibes die me maken tot wie ik ben.” Fonseca brengt ‘Yesun’ met de bandleden van zijn trio, drummer Ruly Herrera en bassist Yandy Martínez Rodriguez. Op het album werkte hij samen met een heel aantal gastmuzikanten zoals de Amerikaanse saxofonist Joe Lovano, de Frans-Libanese trompetspeler Ibrahim Maalouf, de Cubaanse rapper/zanger Danay Suarez en de Cubaanse bolero diva, Mercedes Cortés.

IDENTIFIED FLYING OBJECT FEAT. RALPH ALESSI, ALEX KOO & ATILA GYARFAS

De Belgisch-Japanse pianist Alex Koo scheert momenteel hoge toppen als opkomend jazztalent. Zo gaf het gezaghebbende Amerikaanse jazztijdschrift Down Beat zijn ‘Appleblueseagreen’ liefst vier sterren en noemde het ‘stunningly original’. Voor het album werkte hij samen met de Amerikaanse jazzgrootheden Mark Turner en Ralph Alessi. Alessi vervoegt in de Warande Identified Flying Object, het duo dat Alex Koo vormt met de eveneens supergetalenteerde drummer Attila Gyárfás uit Boedapest.

Ralph Alessi is zondermeer één van de strafste trompettisten van de New Yorkse jazzscène. Als bandleider maakt hij cd's met opmerkelijke muzikanten waaronder Jason Moran, Don Byron en Nasheet Waits. Als sideman speelt hij mee op diverse albums van Uri Caine en Fred Hersch. Alessi was reeds te gast in de Singer als lid van het Robin Verheyen NY Quartet en met zijn eigen band ‘This Against That’ (met o.m. Ravi Coltrane).