Iconic Albums

Golden Earring - 'Moontan'

Saturday 25 May 2024

20:30

Iconic Albums - Golden Earring - 'Moontan'

Program already took place.

Venue info

  • Sitting audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 20,00 Presale price
  • € 12,00  Presale price students *
  • 25/05/2024 17:30 Presale ends at
  • € 22,00 Entrance price
  • € 14,00  Entrance price students *
Share on facebook

Iconic Albums: Golden Earring - 'Moontan'

Basist Rinus Gerritsen komt met Iconic Albums - Moontan naar Rijkevorsel

Rinus Gerritsen, bassist van Golden Earring, is op zaterdag 25 mei in de Singer te gast met het verhaal achter het album 'Moontan' in de live documentaireshow 'Iconic Albums'. Gerritsen wordt op het podium geïnterviewd door presentator Martin Kuiper over het succesvolste album van de Haagse rockers met de wereldhit 'Radar Love' erop. Andere hoofdrolspelers als Earring-leden Barry Hay en Cesar Zuiderwijk vertellen hun verhaal op scherm. Uiteraard komt ook gitarist en ereburger van Rijkevorsel George Kooymans aan bod in deze verhalen.

'Moontan' werd uitgebracht in 1973 en is het enige album van de Earring dat in de Verenigde Staten de gouden status heeft bereikt. Op dit legendarische album staat natuurlijk 'Radar Love', de grootste hit ooit van de Haagse band. De ultieme auto-song weet tot nummer 13 in de Amerikaanse hitparade te klimmen. En ook 'Candy’s Going Bad' komt uiteindelijk binnen in diezelfde hitlijst.

Andere nummers als 'Just Like Vince Taylor' en 'Vanilla Queen' groeiden uit tot Earring-klassiekers, waarbij 'Vanilla Queen' zelfs tot in het laatste optreden in Ahoy in 2019 een belangrijke rol speelde in de live set. 

Naast de bassist zullen zanger en tekstschrijver Barry Hay en drummer Cesar Zuiderwijk hun verhaal op scherm doen via vooraf opgenomen interviews. Ook platenbaas Willem van Kooten en saxofonist Bertus Borgers, die aan enkele nummers meewerkte, en arrangeur Job Maarse komen op die manier aan het woord. Rinus neemt de mastertapes van 'Radar Love' en 'Vanilla Queen' mee om bezoekers deelgenoot te maken van het ontstaansproces van deze Earring-klassiekers.

Kom dus langs en dompel je een avond lang onder in het unieke verhaal van vier Haagse vrienden, die muzikale wereldgeschiedenis schreven.