Stijn Meuris

Eindejaarsconference 'Stijn Meuris speelt 59'

Thursday 25 January 2024

20:30

Stijn Meuris - Eindejaarsconference 'Stijn Meuris speelt 59'

Program already took place.

Venue info

  • Sitting audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 15,00 Presale price
  • € 13,00  Presale price students *
Share on facebook

Try-out 'Stijn Meuris speelt 59'

Een eindejaarconference over net geen 60

Stijn Meuris is net geen zestig – het was ook voor hem even schrikken.

59 jaar lang is hij al aanwezig in dit rare landje.

Lang genoeg om wat dingetjes geleerd te hebben, net niet lang genoeg om het kind defini­tief uit de man te verdrijven. 59 worden was een bizar kantel­punt in zijn leven. En in dat van vele tiendui­zenden anderen, want nooit eerder waren er zoveel zestigers en bijna-zestigers in Vlaanderen.

We vormen samen the moral majority, mensen!

Het heeft geen haar gescheeld (in ‘Tirade 5, De Stilstand’ vertelde Meuris met veel vuur over zijn hartstil­stand, die wonder­lijk samenviel met de algemene corona-stilstand), maar in ’59’ analyseert hij op geheel eigen wijze en met veel humor en scherp­zin­nig­heid het afgelopen jaar - dat van ons allemaal en dat van hemzelf.

’59’ gaat over wat is geweest, en over wat ons nog rest. Dat laatste is steeds minder, maar dat maakt niet uit: ruim anderhalf uur lang neemt Stijn Meuris zijn publiek mee op een trip door herken­bare situaties en irrita­ties. Hij connec­teert gebeur­te­nissen uit de politiek, cultuur en samenle­ving tot een hilarisch verhaal dat je met enige goeie wil een eindejaar­con­fe­rence zou kunnen noemen. Of solothe­ater, of gewoon storytel­ling. Of ook niet.

Hoe dan ook; ’59’ raast als een trein, waardoor zestig ineens nog veraf lijkt.

Media