Chris Potter Trio ft. Craig Taborn & Eric Harland

zwaargewichten van de Amerikaanse jazz

Thursday 22 February 2024

20:30

Chris Potter Trio ft. Craig Taborn & Eric Harland - Zwaargewichten van de Amerikaanse jazz

Program already took place.

Venue info

  • Sitting audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 26,00 Presale price
  • € 21,00  Presale price students *
Share on facebook

zwaargewichten van de Amerikaanse jazz

 

De Amerikaan Chris Potter wordt algemeen beschouwd als één van de meest invloedrijke saxofonisten van zijn generatie. Hij speelde met groten als Herbie Hancock, Dave Holland en John Scofield. Maar ook met zijn eigen groepen stond hij op zowat elk groot jazzfestival. The New Yorker vergeleek hem met Joe Henderson en prees zijn formidabele techniek die steeds in dienst staat van de muziek en niet het spektakel. 

In de Singer komt Chris Potter met een supertrio met twee andere zwaargewichten van de Amerikaanse jazz; pianist Craig Taborn en drummer Eric Harland. 

Craig Taborn wordt gelauwerd als ‘visionair van de huidige jazzgeneratie’ (Downbeat) omwille van zijn intrigerende, geconcentreerde spel. Knack omschrijft hem als ‘één van de meest opwindende pianisten van het moment’. Taborn maakte naam als sideman in groepen van o.m. Dave Holland en Roscoe Mitchell. Als leider bracht hij een aantal albums uit op het ECM label. 

Eric Harland is één van de meest gevraagde drummers van de Amerikaanse jazz. Hij speelt om meer dan vijfhonderd albums van groten als Betty Carter, Joe Henderson en McCoy Tyner. In 2016 nodigde niemand minder dan president Barack Obama hem uit op een staatsdiner in het Witte Huis ter ere van de Canadese president Justin Trudeau.

 


 

Artists:

  • Craig Taborn - Piano
  • Chris Potter - Tenorsax
  • Eric Harland - Drums