Moon Hooch

Funky brassband uit New York

Saturday 2 December 2023

20:30

Moon Hooch - Funky brassband uit New York

Program already took place.

Venue info

  • Standing audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 14,00 Presale price
  • € 10,00  Presale price students *
  • 02/12/2023 18:00 Presale ends at
  • € 16,00 Entrance price
  • € 12,00  Entrance price students *
Share on facebook

Moon Hooch

Moon Hooch is een band als geen ander. Met twee saxofonisten en een drummer genereren ze funk-, jazz- en soulklanken die steevast uitmonden in onweerstaanbare dansmuziek. De brassband uit New York is dan ook berucht om hun energieke en dynamische live-optredens, waarbij ze een opwindende mix van akoestische en elektronische elementen combineren. 

De band telt  twee vaste leden: saxofonisten Wenzl McGowen en Michael Wilbur. Live wordt het duo bijgestaan door een drummer. Wenzl en Michael liepen elkaar tegen het lijf op The New School for Jazz and Contemporary Music en besloten vervolgens de krachten te bundelen als straatmuzikant in de metro van New York. Een groot succes: de NYPD moest regelmatig optredens voortijdig afbreken omdat er te veel publiek op af kwam. 

Hun onconventionele geluid en technieken, gebruikmakend van gevonden voorwerpen zoals verkeerskegels, zorgden ervoor dat ze optredens kregen op NPR's Tiny Desk en Later... with Jools Holland. Inmiddels heeft Moon Hooch vijf langspelers uitgebracht en werd de band zelfs genomineerd voor een Grammy.

Moon Hooch is berucht om hun energieke en dynamische live-optredens, waarbij ze een opwindende mix van akoestische en elektronische elementen combineren. Momenteel toeren ze de wereld rond. Dit najaar geeft de band een stomend concert in de Singer. Ambiance verzekerd!