The Fiddle Case with special guest Luka Bloom

Een unieke Ierse folkavond

Monday 19 November 2018

20:30


Program already took place.

Venue info

  • Standing audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 22,00 Presale price
  • € 15,00  Presale price students *
Share on facebook

Een unieke Ierse folkavond

Op maandag 19 november presenteren we een unieke concertavond met de Ierse traditionele folkband The Fiddle Case en de alombekende Ierse singer-songwriter Luka Bloom. Verwacht je maandag aan een solo-set van Luka Bloom, een full-set van The Fiddle Case waarbij ze nummers spelen uit hun debuutalbum én als afsluiter van deze spetterende avond vergezelt Luka Bloom zijn vrienden van The Fiddle Case op het podium van De Singer.

 

The Fiddle Case

In Ierland, en zeker aan de Westkust, is de traditionele muziekcultuur springlevend. The Fiddle Case, afkomstig uit het westelijk gelegen County Clare, is daar een aansprekend voorbeeld van. Met respect voor de traditie speelt de band op eigentijdse wijze swingende tunes en sfeervolle songs. En omdat improviseren onderdeel is van de Ierse muziek kan het dak er tijdens een concert zomaar afgaan!

The Fiddle Case bestaat uit Eoin O’ Neill (bouzouki), Jon O’Connell (contrabas + zang), fiddler Adam Shapiro en Kieran O’Connell (zang, gitaar en bodhrán). Eoin heeft in 2015 de Mórglór award ontvangen voor zijn verdiensten voor de traditionele muziek in County Clare. Voor concerten op het continent speelt percussionist en zanger Job Cornelissen, bekend van Job Alone en de eigenzinnige Nederlandse folkband Maalstroom, als gast mee.

 

Luka Bloom

Gewapend met zijn akoestische gitaar en zijn unieke stem steekt Luka Bloom elk publiek in zijn achterzak. De combinatie van een intrigerend gitaargeluid (soms klinkt het alsof er een veelvoud aan gitaristen op het podium staat) en de interessante songkeuze (boeiend eigen werk, maar ook veel zorgvuldig uitgekozen covers) staat al meer dan twintig jaar garant voor grootse concertavonden.

Luka Bloom is goed bevriend met de muzikanten van The Fiddle Case. Zo treden ze regelmatig samen op voor uitverkochte zalen in Ierland. Graag wou hij deze combinatie ook eens uittesten in een club in België. Het behoeft geen twijfel dat de Singer hiervoor haar podium maar al te graag wou uitlenen.

Media