Mooneye

Clubtour

Friday 17 March 2023

20:30

Mooneye - Clubtour

Program already took place.

Venue info

  • Standing audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 15,00 Presale price
  • € 12,00  Presale price students *
Share on facebook

Mooneye

Voorprogramma: Emmy D'Arc (solo)

Een dik jaar na debuutplaat Big Enough heeft Mooneye, de band rond singer-songwriter Michiel Libberecht, nieuwe muziek klaar en staat er een clubtour langs kleinere, sfeervolle zalen in België en de buurlanden op het programma. Niet te missen!

Sinds Mooneye zegevierde in ‘De Nieuwe Lichting’ van 2019, is de band niet meer weg te denken uit het Belgische alternatieve poprockcircuit. Er volgden een EP, een geprezen debuutalbum, talloze singles en een resem onvergetelijke optredens. Libberecht ontpopte zich in die eerste jaren ook van een ietwat naïeve songschrijver tot een ware vakman. De nummers van Mooneye begraven zich niet in productionele trucjes en zijn wars van de laatste muzikale trends. Ze trachten even tijdloos te zijn als songs van grootheden en voorbeelden Neil Young, R.E.M. en The Smiths, die zowel traditioneel als modern aanvoelen en evengoed overeind blijven met enkel een akoestische gitaar.

Het resultaat is indierock die door een geoliede band wordt vertaald in een opzwepende liveperformance. Mooneye is tegelijk klein en groot, secuur en speels, en heeft met Libberecht een melancholische stem die je bij je nekvel grijpt. Tijdens de ‘Big Enough’ tour werkte de band aan nieuwe nummers, met een duidelijk plan: de energie die de band live kenmerkt vastleggen op plaat. Het eerste tastbare resultaat daarvan is een nieuwe single die in februari 2023 uitkomt. Waar het debuutalbum nog een deel van een odyssee is, een stap in de ontwikkeling van Michiel als songschrijver, een zoektocht naar een eigen smoel en sound, klinkt Mooneye nu als een volbloed liveband. En een liveband moet spelen, wil in contact komen met fans en publiek.

Waar beter dan in kleine zalen, clubs en cafés, dicht bij het publiek, dat het zweet bij wijze van spreken kan ruiken? Mooneye trekt daarom in het voorjaar van 2023 op clubtour door België, Nederland en Duitsland. Dé kans om Mooneye van dichtbij te bewonderen en de energie te voelen die van het podium spat!

 

Audio & video

Thinking About Leaving

Black River

Fix The Heater

 

Voorprogramma: Emmy D'Arc (solo)

Wie Emmy d’Arc (artiestennaam van Ineke Tiolants) één keer aan het werk ziet, weet perfect wat ze bedoelt. Emmy groeit op met de gitaar in de hand. Als klein meisje kijkt ze op naar halfgoden als Bruce Springsteen, Eddie Vedder en Johnny Cash en grootse vrouwen als Sinéad O’Connor. Op haar 11 jaar betrad ze voor ’t eerst zelf een podium. In 2019 tekent ze een platencontract bij Universal Music Belgium, waarna ze een eigen EP uitbrengt. Sindsdien werkt ze volop aan haar debuutalbum.

De ontwapenende girl next door is onherkenbaar wanneer ze het podium opstapt. Elke keer verrast ze met haar doorleefde, volle stem en elke keer laat ze haar gitaar werken tot er snaren springen en haar vingertoppen bloeden. Vandaag heeft Emmy al een heus palmares aan optredens op haar naam. Ze speelde ondermeer in de voorprogramma’s van Amy Macdonald, Novastar, Daan, Simple Minds, Sting,… Zowel MNM, Studio Brussel als Nostalgie spotte haar onmiskenbare talent. De 26-jarige Emmy is een perfectionist vol ambitie. Het is dan ook geen toeval dat haar naam een ode is aan de onverzettelijke, Franse heldin Jeanne d’Arc