Boundless Trio

Paul Van Gysegem, Chris Joris & Patrick De Groote

Friday 14 January 2022

20:30

Boundless Trio - Paul Van Gysegem, Chris Joris & Patrick De Groote

Program already took place.

Program sponsors: Vlaamse Gemeenschap

Venue info

  • Sitting audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 14,00 Presale price
  • € 10,00  Presale price students *
  • 14/01/2022 18:00 Presale ends at
  • € 16,00 Entrance price
  • € 12,00  Entrance price students *
Share on facebook

Paul Van Gysegem, Chris Joris & Patrick De Groote


Bassist Paul Van Gysegem en trompettist Patrick De Groote zijn de ware pioniers van de Belgische freejazz. Ze spelen voor het eerst samen in 1966. In die woelige periode beginnen overal in Europa jonge muzikanten vrij te improviseren. Hiermee bieden ze een antwoord op de muziek van Amerikaanse boegbeelden als Albert Ayler, Don Cherry en Steve Lacy. In 1971 verschijnt de plaat ‘Aorta’ van het Paul Van Gysegem Sextet. Die is samen met de ‘Vogel Recordings’ van Fred Van Hove dé klassieker van de Belgische geïmproviseerde muziek.

Vijftig jaar na hun eerste ontmoeting duiken beide muzikanten opnieuw de studio in.  Het resultaat is het album 'Boundless' (El Negocito Records, 2016) waarvoor ze versterking krijgen van drummer en percussionist Chris Joris. Ook hij verdient zijn sporen in de vrije jazz. In de jaren ’60 trekt hij naar Parijs waar hij begint te spelen met muzikanten als de Amerikaanse pianist Mal Waldron en de Zuid-Afrikaanse bassist Johnny Dyani.

Written in Music geeft ‘Boundless’ liefst vier sterren. Maar ook internationaal is er lof. Zo neemt jazzcriticus Andrey Henkin van het gezaghebbende ‘The New York City Jazz Record’ Boundless zelfs op in zijn lijst van 10 beste jazzalbums van 2017. Vast staat dat we op 14 januari een bijzonder trio aan het werk zullen zien!

 

Coronamaatregelen

Heb je een ticket voor een voorstelling in de Singer, dan kun je deze bijwonen op vertoon van jouw Covid Safe Ticket. Eens je de zaal betreedt, is het dragen van een mondmasker verplicht en vragen we je vriendelijk om in de mate van het mogelijke afstand te houden van de mensen die niet tot je bubbel behoren. Wanneer je iets drinkt, kan het mondmasker uiteraard even uit. ​​

Begin januari komt het Overlegcomité samen om de huidige maatregelen te evalueren. Mogelijks wijzigen de voorwaarden voor deze voorstelling nog.

 

Artists:

  • Chris Joris - Drums en percussie
  • Patrick De Groote - Trompet
  • Paul Van Gysegem - Contrabas