Jakob Bro Quartet

Jazz met de Warande

Thursday 10 October 2019

20:15

Share on facebook

Jazz met de Warande

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Singer.
Locatie: de Warande, Warandestraat 43 in Turnhout

Jakob Bro is een Deense gitarist en samen met contrabassist Thomas Morgan en meesterdrummer Joey Baron (Bill Frisell, John Zorn, Joshua Redman...) vormt hij het Jakob Bro Quartet. Sinds 2015 heeft hij al vier albums uitgebracht op het legendarische label ECM. Op het in 2018 uitgebrachte album ‘Returnings’ voegt de Deense trompettist Palle Mikkelborg zich bij het quartet. Een gouden vondst! Op dat album zetten sferische, mooie en melancholische soundscapes de toon.

Het gitaargeluid van Jakob Bro is verfijnd en filmisch. Hij gebruikt daarvoor pedalen die zijn spel een mooie ruimtelijkheid en lichte galm geven. Hij heeft een prachtige manier van spelen waarin hij net zo goed verstild als heftig en dissonant kan klinken.

“De composities van Bro hebben een tijdloosheid en melancholie die vol op de emotie raken. Het zo fraai ingetogen spel van Bro, met die fijne looping en effecten, dan weer dwars en zwaar dan weer warm, breeduit, haast licht, is al een genot op zich.” (Written in Music door Dirk Hovenga)

Artists:

  • Joey Baron - Drums
  • Jakob Bro - Gitaar
  • Thomas Morgan - Contrabas
  • Palle Mikkelborg - Trompet