The Weight Band

where The Band continues...

Friday 10 May 2019

20:30


Program already took place.

Venue info

  • Standing audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 20,00 Presale price
  • € 16,00  Presale price students *
Share on facebook

The Weight Band

Het concert van The Weight Band in de Singer is volledig uitverkocht. Heb je geen ticket kunnen bemachtigen, dan kun je misschien nog terecht op 3 mei bij De Casino in Sint-Niklaas of op 9 mei in Het Depot in Leuven.

 

Ontstaan op initiatief van ex-leden van The Band, ontwikkelde The Weight Band zich tot een muzikantencollectief die verder gaat waar The Band destijds gestopt is.

The Weight Band overstijgt het concept van 'tributebands' volledig. Zo werd de groep opgericht door gitarist Jim Weider, die jarenlang deel uitmaakte van The Band. Met Jim Weider als voorman en anderen die in de periferie van The Band hun sporen hebben verdiend, bestaat er geen enkele twijfel over hun roots: er wordt eigen werk aan het repertoire toegevoegd, maar de klassiekers blijven. In 2018 verscheen debuutalbum 'World Gone Mad', welke met lovende kritieken werd ontvangen, zowel door de media als de Americana en roots liefhebbers.

The Weight Band staat garant voor de meesterlijke sound van The Band: het kenmerkende hoekige gitaarspel, de vette orgelklanken, de fraaie accordeon en die typische stemmen (die soms heel sterk lijken op die van de originele leden van The Band). Live speelt The Weight Band zowel nummers uit het eigen repertoire als legendarisch werk van The Band.

 

Over Jim Weider

Onder aanvoering van Levon Helm komt er in 1993 een reunie van The Band met de originele leden maar zonder Robbie Robertson. Robbie Robertson wordt vervangen door Jim Weider, bekend van samenwerkingen met o.a. Los Lobos, Bob Dylan, Mavis Staples, Keith Richards en vele anderen. Jim Weider is dus medeoprichter van de tweede versie van The Band. Met deze versie werden nog drie CD’s gemaakt en een prachtige DVD 'Live at the Loreley'. 

Over Brian Mitchell 

Nog een straffe muzikant van The Weight Band is Brian Mitchell (toetsen en zang). Op de prachtige DVD van Levon Helm, 'Live in The Rayman Auditorium' (legendarische zaal in Nashville) in 2008 is er voor Mitchell een glansrol weggelegd op piano, orgel, accordeon en heel straffe vocals. Het concert, met als gastmuzikanten o.a. Sheryll Crow en John Hiatt, won dat jaar Grammy voor concert van het jaar. In totaal speelde Mitchell op vijf grammy’s-winnende songs, nl. drie met Levon Helm, één met B.B. King en één met Les Paul. Daarnaast speelde hij ook nog samen met een zekere Bob Dylan.

 

Artists:

  • Jim Weider - Zang,Gitaar,mandoline
  • Michael Bram - Drums,Zang
  • Brian Mitchell - Zang,Toetsen
  • Matt Zeiner - Zang,Toetsen
  • Albert Rogers - Basgitaar

Media