The Great Belgian Songbook

Releaseshow EP

Monday 1 November 2021

20:30

The Great Belgian Songbook - Releaseshow EP

Program already took place.

Venue info

  • Sitting audience Type of audience
  • 19:30  Doors open from

Prices

  • € 20,00 Presale price
  • € 20,00  Presale price students *
  • 01/11/2021 16:00 Presale ends at
  • € 22,00 Entrance price
  • € 22,00  Entrance price students *
Share on facebook

The Great Belgian Songbook - Releaseshow EP

Ook genoten van The Great Belgian Songbook in de WK-special van het tv-programma Vive Le Vélo? De mooiste nummers uit het nationale erfgoed. Op een verrassende manier omgebouwd door vier topmuzikanten. Gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor.

Jo Hermans was er de jongste jaren steeds bij als er geschiedenis geschreven werd op Pukkelpop. In 2016 speelt hij mee met Hammondkoning André Brasseur. In 2018 voert Hermans de Kempenzonen uit Tielen aan die Willy Sommers naar grote hoogten stuwen, maar met tal van andere bands (waaronder voornamelijk DAAN, maar ook Clouseau of Raymond) sierde hij alle grote Vlaamse podia reeds.

Jo, het brein achter The Great Belgian Songbook, maakte zijn eigen, Belgische variant op het Great American Songbook, de fameuze collectie van Amerikaanse standards uit de dagen voor de opkomst van rock-’n-roll.

Hij bezegelt een aantal Belpoptoppers als nationaal erfgoed, en doet dit met bekende en minder bekende nummers, jonge en oudere songs, maar elk met een verhaal en een bijzondere dynamiek. Zo krijgt ‘La chanson des vieux amants’ van Jacques Brel de funk van Quincy Jones, ‘Martine’ van Louis Neefs swingt enkele versnellingen hoger en ‘Somebody that I used to know’ van Gotye wordt hedendaags klassiek.

De band is op zijn minst bijzonder te noemen, met bugel/trompet, drums, toetsen en cello. Een kwartet, samengesteld uit een zestiger, een veertiger en twee dertigers.

  • Drums: Marc Bonne (60) mocht op zijn veertiende al op tournee met Alain Chamfort. De jonge wonderdrummer werd een instituut met een indrukwekkende erelijst.
  • Toetsen: David Thomaere (30) toptalent uit Schoten, kreeg de Toots Thielenans Award in 2013, bekend met zijn eigen David Thomaere Trio.
  • Cello: Jean-François Assy (42) speelde cello bij Alain Bashung, Yann Tiersen en DAAN.

Nog aan toevoegen: dé belpopkenner Jan Delvaux zorgt voor de toelichting die Jo Hermans tussen de nummers brengt.

Wat kan u verwachten? Een concert dat mensen laat (mee)zingen, dansen en lachen, met de trompet van Jo Hermans als wegwijzer.

 

De Singer volgt de COVID-19 regels voor de horeca. Bij het binnenkomen ben je verplicht om je COVID Safe Ticket te tonen, samen met een identiteitsbewijs (eID of rijbewijs).