reservatie pas geldig na betaling

Artiesten: BRANDHAARDSteven Dellanoye (tenorsax)Jean-Paul Estiévenart (trompet)Reinier Baas (gitaar)Mark Schilders (drums)MAMUTRIOLieven Cambre (altsax)Piet Verbist (contrabas)Jesse dockx (drums)

8 september 2017 20:30

Inkomprijs: € 14.00 (studenten: € 9.00)

Voorverkoop: € 12.00 (studenten: € 7.00)

Voorverkoop eindigt op 8 september 2017 17:30

Deuren open vanaf 19:30
Mamutrio / Brandhaard

double bill

BRANDHAARD

Eerder dit jaar was tenorsaxofonist Steve Dellanoye in de Singer te gast als lid van het Bruno Vansina Orchestra. Dellanoye studeerde aan de prestigieuze Manhattan School of Music in New York en hij bouwde een stevige reputatie op met o.m. zijn eigen New York Trio en door zijn engagement in de DelvitaGroup. Hoog tijd dus om hem in de Singer uit te nodigen met één van zijn eigen bands! En wat voor één! In zijn groep Brandhaard verzamelt hij stertrompettist Jean Paul Estiévenart en twee sterkhouders van de Nederlandse jazz: gitarist Reinier Baas en drummer Mark Schilders.

De groepsleden ontmoetten elkaar in New York en dat hoor je in de muziek. Die is doorspekt van invloeden uit de ‘Downtown scène’ waarbij rock en jazz vlot in elkaar overgaan. Denk aan bands als Pachora , Endangered Blood en Human Feel.

MAMUTRIO

Met Jeve Neve, Bruno Vansina en Robin Verheyen kwamen er de laatste twee decennia enkele absolute topmuzikanten uit de Noorderkempen. Gaat de 20-jarige drummer Jesse Dockx uit Lille dezelfde weg op? Vast staat dat hij ‘goed bezig’ is. Zo wist hij voor zijn afstudeerproject aan stArt, de afdeling podiumkunsten aan het Heilig Graf in Turnhout, niemand minder dan Bert Joris te strikken. Verder vormde hij Mamutrio met bassist Piet Verbist en saxofonist Lieven Cambré. Hiermee komt hij naar de Singer! Hun cd ‘Primal Existence’ kreeg alvast vier sterren in Jazzmozaiek.Commentaar: