Everlasting Happyland

een organisatie van Everlasting Happyland

zaterdag 27 oktober 2018

21:00

Everlasting Happyland - Een organisatie van Everlasting Happyland

Programma heeft al plaatsgevonden.

Locatie info

  • Zittend publiek Type publiek
  • 20:00  Deuren open vanaf

Prijzen

  • € 6,00 Voorverkoopprijs
  • € 6,00  Voorverkoopprijs studenten *
  • 27/10/2018 18:00 Voorverkoop stopt op
  • € 8,00 Toegangsprijs
  • € 8,00  Toegangsprijs studenten *
Deel op facebook

een organisatie van Everlasting Happyland

voorprogramma: Jules Vermeiren Solo

EVERLASTING HAPPYLAND

Een zangeres en een drummer laten zich begeleiden door zelf gespeelde backing tracks.

Everlasting Happyland (ELHL), dat zijn zangeres Kathleen Swaans en drummer Benny Willekens. De groep ontstond in "het atelier" van Benny Wi, Benny's alter ego, in Gierle. Oorspronkelijk is hij afkomstig uit Malle en het was daar dat hij Kathleen tegen het lijf liep, ondertussen al een vijftiental jaar geleden. Kathleen, een geboren Turnhoutse, was rond die tijd uitgeweken naar Malle. Daar speelden ze samen in de coverband Second Opinion. De toen nog piepjonge Kathleen had al wat live-ervaring opgedaan in lokale bands. De ietwat oudere Benny leerde zijn liveskills vooral bij The Candy Men, een groep die na een finaleplaats in Humo's Rockrally in 1990 furore maakte in het Belgische muzieklandschap tussen groepen als Noordkaap, Gorki, The Scene, De Tröckner Kecks… Naast singer/songwriter Jan Goossens maakten ook Luc Van De Poel (The Kids) en Serge Feys (Tc-Matic, Arno) deel uit van dit collectief. In de jaren nadien bleef Benny vaste drummer bij Jans andere muziekprojecten zoals Django Blue en Trunk.

In oorsprong startten Benny en Kathleen hun samenwerking als een theaterproject, stampten ze muziekprojecten als Spleen, Benzedrine en Green Light Dynamite uit de grond om in 2015 de nummers die ze al die jaren bij elkaar hadden geschreven te herwerken naar een project van twee.

Logic Express werd hun trouwe compagnon in het componeren, creëren en opnemen van hun muziek die als backingtracks dienen voor hun live-performance. Het is verwonderlijk hoe dynamisch de groep live interactief weet te zijn met deze virtuele muzikanten.

ELHL streeft ernaar de toeschouwer een totaalbeleving te laten ervaren. Hun nu nog bescheiden lichtshow èn artistieke visuals dienen dit doel. ELHL schopt niet tegen de schenen van de toehoorder. Heeft geen behoefte aan provocatie. ELHL wil wel een wereld creëren waarbij klein menselijke verhalen worden genageld op emoties van verdriet, angst en bewondering. Het is een lyrisch geluid dat zou kunnen weerklinken vanuit een uithoek van de hemel die het dichtst aanleunt bij de hel.

Hun muziek valt erg moeilijk in een vakje te stoppen.  Ze spelen geen pure rock, geen blues, geen jazz…  noem het eerder alternatief, independent, avant-gardistisch. Zelf plakken ze graag de term New Vintage op hun muziek, zang- en drumlijnen. New ontlenen ze van de New Wave stroming, een vijver waar ze graag in zwemmen. De term Vintage halen ze van de instrumenten/klanken die zij gebruiken in hun songs. 

Elke muzikant heeft zo zijn inspiratiebronnen en/of invloeden. Bij ELHL zijn dat ongetwijfeld: PJ Harvey - Bjork – Nick Cave – The Cure – David Sylvian – Massive Attack – TC Matic – Radiohead – David Byrne – Bowie - Little Trouble Kids - Dead Man Ray - Grinderman - The Sound - The Dead Weather - The Child of Lov - The Kills... 

JULES VERMEIREN SOLO

Als opwarmer (oorwarmer) van de avond zet ELHL jong lokaal talent in het voorprogramma. Jules Vermeiren is een singer/songwriter uit Westmalle die naar eigen zeggen simpele rock songs speelt. Wat krijg je te horen? Eigen werk, enkele covers, een stem, een gitaar en misschien een mondharmonica... Jules voelt zich geïnspireerd door groepen als: The Scabs, The Rolling Stones, Neil Young…