Linus + Økland/Van Heertum/Zach

Mono No Aware

vrijdag 22 maart 2019

20:15

Deel op facebook

jazz met de Warande

Locatie: de Singer, Bavelstraat 35 in Rijkevorsel

onderdeel van: Artist in Residence - Niels Van Heertum

Dit kwintet ontstond gedurende een carte blanche van Ruben Machtelinckx op Brosella in 2016, toen nog aangevuld met gitarist Jakob Bro. Het kwintet ging deze zomer in première op Jazz Middelheim, en bracht ondertussen hun eerste album ‘Mono No Aware’ uit op Aspen Edities.

Linus is het project van gitarist Ruben Machtelinckx en saxophonist Thomas Jillings. Hun debuutalbum ‘Onland’ (2014) introduceerde de intieme klank van Machtelinckx’ akoestische baritongitaar en Jillings’ tenorsaxofoon en altklarinet. Sindsdien heeft het duo vaak samen met gastmuzikanten gewerkt.

Begin 2016 bracht Linus het internationaal veelgeprezen ‘Felt Like Old Folk’ uit. Hierop werden ze bijgestaan door de Noorse ‘Hardanger fiddle’-meester en ‘ECM Recording Artist’ Nils Økland en Niels Van Heertum op euphonium. Op hun vierde plaat en tijdens dit concert, wordt het duo een kwintet met een tweede Noor, percussionist Ingar Zach (bekend van spannende ensembles als Huntsville en Dans Les Arbres). Dit zorgt voor weer een extra dimensie in de muziek.

een samenwerking van de Singer en de Warande

Artiesten:

  • Thomas Jillings - Tenorsax,Klarinet
  • Niels Van Heertum - Euphonium
  • Ruben Machtelinckx - Baritongitaar
  • Nils Økland - Hardangerviool
  • Ingar Zach - Percussie