Rodrigo Amado, Andrew Lisle & Dirk Serries

A New Wave of Jazz

vrijdag 19 november 2021

20:30

Rodrigo Amado, Andrew Lisle & Dirk Serries - A New Wave of Jazz

Programma heeft al plaatsgevonden.

Programma sponsors: new wave of jazz

Locatie info

  • Zittend publiek Type publiek
  • 19:30  Deuren open vanaf

Prijzen

  • € 15,00 Voorverkoopprijs
  • € 12,00  Voorverkoopprijs studenten *
  • 19/11/2021 18:00 Voorverkoop stopt op
  • € 15,00 Toegangsprijs
  • € 12,00  Toegangsprijs studenten *
Deel op facebook

een organisatie van A New Wave of Jazz i.s.m. de Singer


Dit internationale trio verenigt drie kleppers van de vrije jazz/improvisatie. Ze hebben elk een eigen achtergrond, maar gaan op zoek naar een gemeenschappelijke basis met de spontaniteit van het moment als centrale wapen.

Deze drie muzikanten speelden nog nooit samen als trio, maar er zijn wel al eerdere verbanden. Na zijn studies in 2011 trok drummer Andrew Lisle naar Portugal, waar hij regelmatig samenspeelde met vertegenwoordigers van de lokale scene, waaronder Rodrigo Amado. Samen met gitarist Dirk Serries en saxofonist Colin Webster vormt Lisle sinds 2015 het Kodian Trio, een eenheid die via vijf albums en een indrukwekkende concertreeks in de frontlinie van de Europese improvisatie-scene beland is. De paden van Serries en Amado kruisten elkaar voor het eerst in 2018, toen ze een duoconcert speelden in Nederland, dat werd uitgebracht als JazzBlazzt. Een geplande duotour einde 2019 kon helaas niet plaatsvinden, maar nu volgt een herkansing, met een trio.

DIt zijn stuk voor stuk artiesten die vrijheid niet enkel beschouwen als een bevrijding van iets, maar ook de kans om iets nieuws te creëren. Ze vertellen samen een spontaan verhaal dat gaandeweg vorm en betekenis krijgt en letterlijk ongehoord is. Elke performance is eenmalig en uniek, een innige verstrengeling van drie instrumenten en drie persoonlijkheden. En dat is dan weer spannend voor muzikanten én luisteraars.

 

RODRIGO AMADO (PT): Fotograaf en saxofonist Rodrigo Amado is het voorbije decennium uitgegroeid tot een van de leidende improvisatoren van de Europese scene. Hij was een van de oprichters van het gerenommeerde label Clean Feed en een sleutelspeler van de bloeiende Portugese scene. Met zijn Motion Trio bracht hij zes albums uit bij diverse labels en speelde hij concerten met grootheden als Matthew Shipp en Alexander von Schlippenbach. De voorbije jaren speelde hij zich in de kijker met zijn internationale This Is Our Language-kwartet, met freejazzlegende Joe McPhee. Amado’s spel draagt sporen van de grote tenor-traditie (denk Sonny Rollins, John Coltrane,...), is altijd uitermate soulvol en doordrongen van een poëtische spirit. Hij werd meerdere keren verkozen tot tenorsaxofonist van het jaar door de El Intruso poll, waar meer dan 50 internationale critici aan bijdragen.
https://rodrigoamado.com/ 

 

ANDREW LISLE (UK): Drummer Andrew Lisle is een van de centrale spelers van de bloeiende Londense impro-scene. Verankerd in de vrije jazz gaat hij voortdurend op zoek naar de limieten van zijn mogelijkheden, technisch en muzikaal. Hij was actief met uiteenlopende bezettingen en was te horen naast kleppers als Alan Wilkinson, John Edwards en Mark Sanders. Samen met saxofonist Colin Webster behoort hij tot de meest bevlogen instrumentalisten van zijn generatie. Samen met Dirk Serries vormden ze het Kodian Trio, een explosieve band die improviseert op het scherp van de snede met de energie van de punk die wordt samengesmolten met een bijzondere beheersing van dynamiek en textuur.
http://www.andrewlisle.com/

DIRK SERRIES (B): Gitarist Dirk Serries bewandelt al meer dan drie decennia een uniek pad. Aanvankelijk was hij actief met industriële muziek, ambient en drones (als Vidna Obmana, Fear Falls Burning of Microphonics), maar de laatste jaren legt hij zich vooral toe op geïmproviseerde muziek. Hij stampte het New Wave Of Jazz-label uit de grond, een platform voor releases die minimale en vrije muziek combineren dat zo’n 4 dozijn albums uitbracht sinds 2014. Serries is een rusteloze en immense productieve zoeker, die steeds op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen en voortdurend nieuwe allianties aangaat. Het Kodian Trio is zijn working band voor vrije muziek, maar hij was daarnaast ook actief met o.m. Alan Wilkinson, John Edwards, Steve Noble, Martina Verhoeven en Belgische impro-veteranen Patrick De Groote en Cel Overberghe.

https://newwaveofjazz.com/dirk-serries/

 

De Singer volgt de COVID-19 regels voor de horeca. Bij het binnenkomen ben je verplicht om je COVID Safe Ticket te tonen, samen met een identiteitsbewijs (eID of rijbewijs). 

Artiesten:

  • Dirk Serries - Gitaar
  • Rodrigo Amado - Tenorsax
  • Andrew Lisle - Drums