Chicuelo & Mezquida

jazz met de Warande

vrijdag 16 november 2018

20:30

Deel op facebook

jazz met de Warande

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Singer.
Locatie: de Warande, Warandestraat 42 in Turnhout

onderdeel van het Neve Festival

Wanneer een toppianist de krachten bundelt met een van de grote virtuozen van de flamencogitaar, dan krijg je een duo waar de energie en de creativiteit van afspatten. Voeg daar een percussionist aan toe en je krijgt nog meer vuurwerk.

De samenwerking tussen pianist Mezquida, gitarist Juan Gómez ‘Chicuelo’ en percussionist Paco de Mode is uitgemond in ‘Conexion’. Het meeslepende album is geïnspireerd door hun gemeenschappelijke passie voor mediterraanse muziek, maar ook rumba of een ingetogen ballad vinden er hun weg.

‘Chicuelo’ ofwel ‘klein jongetje’ is een koosnaam die bij iedereen in de flamencowereld belletjes doet rinkelen. Naast solowerk werkte hij jarenlang samen met zangers Miguel Poveda en Duquende en toerden ze in heel Europa, Japan en de VS.

Marco Mezquida behoort tot de meest briljante en beloftevolle jazzpianisten uit Spanje. In zijn pianospel horen we invloeden uit de klassieke muziek, de hedendaagse muziek, de jazz en de pop. Als dertigjarige muzikant heeft hij al heel wat op zijn palmares staan. Zo is hij op veertig cd's te horen, waarvan tien onder zijn leiding met zijn eigen bands of als soloartiest.