Beraadgeslagen / Mattias de Craene III

jazz met de Warande

donderdag 13 december 2018

20:15

Deel op facebook

jazz met de Warande

Let op: deze voorstelling speelt niet in de Singer.
Locatie: de Warande, Warandestraat 42 in Turnhout


BeraadGeslagen

Wat gebeurt er als je twee uiterst getalenteerde jonge goden van de Belgische jazz bijeenbrengt? Welja, goed geraden: BeraadGeslagen!

De combinatie van Lander Gyselinck (Stuff., LABtrio, Kris Defoort trio) en Fulco Ottervanger (De Beren Gieren, Stadt, Members of Marvelas) geeft geknetter en gevonk. De energie die uitgaat van de onnavolgbare drummer en de hectische keyboardspeler zet ongetwijfeld de Warande op stelten.

Het duo speelt standaard in een opstelling van 360°. Iedereen in de zaal kan dus voluit opgaan in de groovy, funky en absurdistische jazzen poptunes. Ottervanger waagt zich geregeld aan een flard tekst, die wonderbaarlijk goed bij de ongeremde muziek past. Ooit was BeraadGeslagen bewust een afgeschermd hobbyproject. Nu smijt het tweetal zich vol overgave op de inner circle van het publiek. Wie zijn muziek graag puur en rauw heeft, met een experimenteel rafelrandje, is tijdens dit concert op de juiste plek.

Mattias de Craene III

MDC III is een boeiend project van Mattias De Craene (de saxofonist van Nordmann) waarin hij het verleidelijk spel tussen drums en saxofoon centraal stelt. Mattias nodigde twee drummers uit, Simon Segers ( o.a. De beren Gieren) en Lennert Jacobs ( o.a. Hong Kong Dong), beide werkzaam in de wereld van de jazz, pop, improvisatie en experimentele muziek. Inspiratie voor MDC III komt van het album ‘Interstellar Space’ van John Coltrane (sax) en Rashied Ali (drums).

een samenwerking van de Singer en de Warande

Artiesten:

  • Fulco Ottervanger - Piano
  • Simon Segers - Drums
  • Mattias De Craene - Tenorsax
  • Lander Gyselinck - Drums
  • Lennert Jacobs - Drums